Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος είναι ο άμεσος στόχος του Group Volkswagen;

Ελλάδα 0:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος είναι ο άμεσος στόχος του Group Volkswagen;

ΝΕΑ

Ποιος είναι ο άμεσος στόχος του Group Volkswagen;

ΝΕΑ

Ο όμιλος Volkswagen αποτελεί έναν παγκόσμιο κατασκευαστή αυτοκινήτων, αφού γνωρίζει επιτυχία στις περισσότερες αγορές του κόσμου. Από την Γηραιά Ήπειρο, μέχρι την Αμερική αλλά και την Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Τα τελευταία στοιχεία αποκαλύπτουν απροκάλυπτα πως ο γερμανικός κολοσσός ανακάμπτει ραγδαία, μετά το dieselgate με πιο τρανό παράδειγμα, τη μεγάλη άνοδο πωλήσεων που εμφάνισε το τελευταίο χρονικό διάστημα στν τεράστια αγορά της Κίνας.

Το Group Volkswagen, σύμφωνα με δηλώσεις των διοικητικών στελεχών του, έχει βάλει στόχο να βαπτιστεί ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον πλανήτη για τα έτη 2016-2017, θέλοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πρωτιές πωλήσεων, σε τοπικές αγορές σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Αν συνεχίσει κατά τέτοιο τρόπο όπως τώρα, διόλου απίθανο να τον καταρρίψει εμφατικά.

Advertisement
Advertisement

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια στοιχεία με την γλώσσα των αριθμών, που τείνουν να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω: Συμπεριλαμβανομένου και του περασμένου Σεπτεμβρίου, το Group Volkswagen κατόρθωσε να πουλήσει 7,61 εκατομμύρια αυτοκίνητα (το ποσοστό ανέρχεται σε μια αύξηση του +2,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους), έναντι 7,53 εκατομμυρίων πουλημένων αυτοκινήτων της δεύτερης και πάντα ανταγωνιστικής Toyota (εδώ το ποσοστό φτάνει το +0,4%).