Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το νέο Soul έρχεται στην Ευρώπη

Ελλάδα 13:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το νέο Soul έρχεται στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Video: Το νέο Soul έρχεται στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η δεύτερη γενιά του crossover της Kia είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου. Η σχεδίαση του αμαξώματος δεν έχει αλλάξει… δραματικά, καθώς όπως υποστηρίζει στο video ο διευθυντής προϊόντων της Kia Motors Ευρώπης, Wolfgang Sailer, το δυνατό σημείο του απερχόμενου μοντέλου ήταν η ιδιαίτερη εμφάνιση τύπου «box».

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η άφιξη του Soul στην Ελλάδα φαντάζει εξαιρετικά απίθανη, λόγω του αρνητικού φορολογικού κλίματος. Και αυτό διότι διατίθεται με κινητήρες 1.6, τόσο βενζίνης όσο και diesel. Ο 1.6 GDI αποδίδει 132 PS στις 6.300 rpm και 16,4 kgm ροπής στις 4.850 rpm, χωρίς την παρουσία turbo. Ο γνωστός μας από το cee’d 1.6 CRDI με 128 PS στις 4.000 rpm και 26,5 kgm ροπής στις 2.750 rpm θα είναι η δεύτερη επιλογή.

Οι πελάτες της Kia θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, με 6 σχέσεις. Η μέση κατανάλωση είναι για το βενζινοκίνητο Soul με μηχανικό κιβώτιο και start/stop 6,5 lt/100 km (151 g/km) και για το diesel – επίσης με χειροκίνητο κιβώτιο και start/stop –  4,8 lt/100 km (125 g/km). Το crossover της Kia βασίζεται στην πλατφόρμα του νέου cee’d και φθάνει σε μήκος τα 4,14 m, ενώ το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 20 mm στα 2,57 m. Ο όγκος του χώρου αποσκευών φθάνει τα 354 lt.

Advertisement
Advertisement

Στην ανανεωμένη καμπίνα των επιβατών ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής που φιλοξενεί το σύστημα πλοήγησης. Το σύστημα διεύθυνσης έχει τρεις θέσεις λειτουργίας (normal, comfort, sport), ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται υποβοήθηση παρκαρίσματος και αυτόματη ειδοποίηση σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας.