Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Video: Το ατύχημα Raikkonen-Alonso

Ελλάδα 18:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το ατύχημα Raikkonen-Alonso

FORMULA 1

Video: Το ατύχημα Raikkonen-Alonso

FORMULA 1

Με ένα τρομακτικό ξεκίνημα άρχισε το φετινό Grand Prix της Αυστρίας, με πρωταγωνιστές τους Kimi Raikkonen και Fernando Alonso. Ευτυχώς κανένας εκ των δύο δεν τραυματίστηκε.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Όλα συνέβησαν στον πρώτο γύρο, μετά την έξοδο από τη στροφή 2 του Red Bull Ring. Κατηφορίζοντας στην ευθεία, ο Φινλανδός έχασε τον έλεγχο της Ferrari SF15-T που στην ανεξέλεγκτη πορεία της, συνέλλεξε και τη McLaren MP4-30 του Fernando Alonso.

Τα δύο μονοθέσια κινήθηκαν προς τις μπαριέρες στην αριστερή πλευρά της αγωνιστικής διαδρομής, στις οποίες και έπεσαν, με το βρετανικό μονοθέσιο να «ανεβαίνει» πάνω από το ιταλικό. Δείτε το σχετικό video…

Advertisement
Advertisement

«Βρέθηκα στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ήταν παράξενο συμβάν καθώς έχασε το έλεγχο σε σημείο που κινούμαστε με πέμπτη σχέση στο κιβώτιο. Ήτα τρομακτικό. Δεν μπορούσα να δω τίποτα γιατί από τη θέση του οδηγού, το μόνο που έβλεπα ήταν ο ουρανός. Μετά κοίταξα στον καθρέφτη και συνειδητοποίησα πως ήταν ένα άλλο μονοθέσιο κάτω από το δικό μου. Βγήκα γρήγορα και έλεγξα αν είναι καλά», είπε ο Alonso.

Το ίδιο ξαφνιασμένος για το τι προκάλεσε το ατύχημα, ήταν και ο Raikkonen.

Advertisement

«Είχα σπινάρισμα και μετά το μονοθέσιό μου κινήθηκε απότομα προς τα αριστερά. Ήταν ασυνήθιστο. Δεν ξέρω τι συνέβη», είπε ο Φινλανδός.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και έκριναν πως ήταν αγωνιστικό ατύχημα, άρα δε υπήρξε κάποια ποινή.

Advertisement