Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Τετρακίνηση για την Jaguar XF

Ελλάδα 2:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Τετρακίνηση για την Jaguar XF

ΝΕΑ

Video: Τετρακίνηση για την Jaguar XF

ΝΕΑ

Σε συνδυασμό με μία λανθάνουσα αισθητική ανανέωση η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε και την διάθεση της τετρακίνητης εκδοχής με το σύστημα να προέρχεται από την κουπέ F-Type AWD.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Η συγκεκριμένη τετρακίνητη έκδοση θα συνδυάζεται αποκλειστικά με τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 180 PS, ενώ την μετάδοση θα αναλαμβάνει ένα αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις. Όσο για τις επιδόσεις, η διαδικασία του 0-96 km/h ολοκληρώνεται σε 7,9 sec με την τελική να φτάνει στα 218 km/h. Το σύστημα τετρακίνησης ζυγίζει 105 kg(!) και κατά βάση μεταφέρει την ροπή στους πίσω τροχούς. Όταν η πρόσφυση δεν επαρκεί, τότε μεταφέρεται και στους μπροστινούς.

Μαζί με την XF AWD η Jaguar ανακοίνωσε και μία τεχνολογική αναβάθμιση για τις V6 εκδόσεις με το σύστημα παραμετροποίησης Configurable Dynamics που ανάλογα με το πρόγραμμα μεταβάλει την υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, την απόκριση του γκαζιού, την λειτουργία της μετάδοσης και την ρύθμιση της ανάρτησης. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως η γκάμα των κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου αποδίδει από 163 έως 380 άλογα.

Advertisement
Advertisement