Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας του νέου Opel Astra

Ελλάδα 5:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας του νέου Opel Astra

ΝΕΑ

Video: Τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας του νέου Opel Astra

ΝΕΑ

Μερικές μέρες πριν την πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η γερμανική εταιρία μας δείχνει σε ένα βίντεο τα νέα συστήματα του Astra.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Αν και δεν υπάρχει κάτι ριζοσπαστικό, κάθε ένα σύστημα που θα δούμε στο νέο Astra προέρχεται από το μεγαλύτερο Insignia ή περνά από την απερχόμενη γενιά σε μια αναβαθμισμένη έκδοση. Για παράδειγμα, το Opel Eye με την μπροστινή κάμερα αναγνωρίζει πιο άμεσα ακόμη και πιο δυσδιάκριτες πινακίδες, διασταυρώνοντας τα δεδομένα με εκείνα του συστήματος πλοήγησης για ακριβέστερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του συστήματος Traffic Sign Assist (αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας). Μάλιστα, το σύστημα απεικονίζει το όριο ταχύτητας συνεχώς, ώστε ο οδηγός να προσέχει και να μην το ξεπεράσει.

Το Following Distance είναι ένα σύστημα που βασίζεται και πάλι στην μπροστινή κάμερα και υπολογίζει την απόσταση από το Astra έως το προπορευόμενο όχημα. Όταν η απόσταση μικρύνει επικίνδυνα, τότε το Headway Alert προειδοποιεί με οπτικά σύμβολα. Το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, πλέον συμπληρώνεται με μικρό-διόρθωση στο τιμόνι και η λειτουργία αυτή είναι ενεργή από τα 60 έως τα 180 km/h. Φυσικά, το όλο πακέτο συμπληρώνει το αυτόνομο σύστημα πέδησης το οποίο προειδοποιεί ή ακόμη και ακινητοποιεί το Astra αν ο οδηγός δεν αντιδράσει, ώστε να αποφευχθεί πιθανή σύγκρουση ή να μειωθεί το μέγεθος της σφοδρότητας.

Advertisement
Advertisement