Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Τα μαγικά φώτα της Ford

Ελλάδα 12:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Τα μαγικά φώτα της Ford

ΝΕΑ

Video: Τα μαγικά φώτα της Ford

ΝΕΑ

Ως γνωστόν το Mondeo είναι το πρώτο μοντέλο της Ford με τεχνολογία Adaptive Front Lighting, η οποία προσαρμόζει τις δέσμες των προβολέων σύμφωνα με τη διάταξη του δρόμου. Το σύστημα αξιολογεί το φωτισμό του περιβάλλοντος γύρω από το όχημα καθώς και τα αντικείμενα που βρίσκονται μπροστά στο δρόμο και στη συνέχεια διαμορφώνει ανάλογα τη δέσμη και την ένταση ανάμεσα από 7 ρυθμίσεις, ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος, τη γωνία διεύθυνσης και την απόσταση από το αντικείμενο μπροστά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ ( twitter.com/bitsi74)

Η Ford όμως δεν σταματά εδώ, καθώς αναπτύσσει τεχνολογία που θα επιτρέπει στα φώτα να «διαβάζουν» τις πιθανούς κινδύνους στο δρόμο. Το σύστημα βασίζεται σε κάμερα, η οποία καταγράφει όλες τις λεπτομέρειες του περιβάλλοντος χώρου αλλά και τις πινακίδες σήμανσης. Έτσι ο οδηγός θα μπορεί π.χ. να έχει καλύτερη ορατότητα σε διασταυρώσεις ή να αντιλαμβάνεται άμεσα την παρουσία πεζών, ζώων, ποδηλατών κλπ, καθώς οι προβολείς θα τους φωτίζουν άμεσα.

Η κάμερα θα καταγράφει τις ιδιαιτερότητες κάθε σημείου του δρόμου στο σύστημα πλοήγησης και την επόμενη φορά που το αυτοκίνητο θα περάσει από το συγκεκριμένο μέρος τα φώτα θα προσαρμόζονται αυτόματα. Η Ford θεωρεί ότι η τεχνολογία θα περάσει στα αυτοκίνητα παραγωγής μέσα στα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement