Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: To Renault Alaskan σε δράση

Ελλάδα 19:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: To Renault Alaskan σε δράση

ΝΕΑ

Video: To Renault Alaskan σε δράση

ΝΕΑ

Το Renault Alaskan αποτελεί τη πρόταση της γαλλικής φίρμας στην κατηγορία των pick up. Βασίζεται στο Nissan Navara και θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Σχεδιαστικά, το αμάξωμα του Renault Alaskan βασίζεται πάνω σε αυτό του ομώνυμου πρωτότυπου του 2015, αλλά και σε αυτό του Navara, με τις διαφορές να εντοπίζονται στο αλλαγμένο εμπρόσθιο τμήμα, τα διαφορετικά κρύσταλλα των πίσω φώτων, αλλά και στις νέες θέσεις των πλαϊνών δεικτών αλλαγής πορείας. Ειδικά στο εμπρόσθιο τμήμα, το Alaskan αποκτά τη νεότερη γρίλια της Renault με μεγάλο το σήμα της εταιρείας, μαζί με μακρόστενα φωτιστικά σώματα με LED φώτα ημέρας, αλλά και την απαραίτητη «ποδιά» στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό συναντούμε τον επίσης προερχόμενο από το Navara, 2,3 λίτρων twin-turbo diesel κινητήρα dCi των 160 και 190 ίππων, ο οποίος, σύμφωνα με τη Renault, προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και χαμηλές εκπομπές ρύπων. Σε συγκεκριμένες αγορές θα διατεθεί και ένας 2,5λιτρος βενζινοκινητήρας 160 ίππων, αλλά και ένας 2,5λιτρος diesel με 160 και 190 άλογα. Το ευρωπαϊκό λανσάρισμα του μοντέλου θα ξεκινήσει μέσα στο έτος και η κατασκευή του μοντέλου θα γίνεται στο εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη, μαζί με το Nissan Navara NP300.