Live Κίνηση
Περισσότερα
VW Arteon

Video: Πως το VW Arteon προστατεύει τους επιβάτες

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Πως το VW Arteon προστατεύει τους επιβάτες

VW Arteon

Video: Πως το VW Arteon προστατεύει τους επιβάτες

VW Arteon

Η ναυαρχίδα της VW εξοπλίζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Στο παρακάτω βίντεο η γερμανική φίρμα μας εξηγεί πως λειτουργεί το σύστημα Emergency Assist του νέου Arteon.

Advertisement
Advertisement

Στον κατάλογο των συστημάτων του Arteon αρκετά και προηγμένα συστήματα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

Το νέας γενιάς σύστημα αυτόματου ελέγχου και διατήρησης της ταχύτητας και της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα (ACC – Adaptive Cruise Control), διαθέτει «προνοητική» λειτουργία. Πλέον, λαμβάνει υπόψη παράγοντες, όπως τα όρια ταχύτητας, τις στροφές, τους κυκλικούς κόμβους και τις διασταυρώσεις και προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα σε αυτές τις παραμέτρους (πάντα στο πλαίσιο των ορίων του συστήματος και του Κ.Ο.Κ. της εκάστοτε χώρας). Το εν λόγω σύστημα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα, δυναμικά LED φώτα με την «προνοητική» ρύθμιση αναγνωρίζουν, μέσω κάμερας και βασιζόμενα στα δεδομένα του GPS και του συστήματος πλοήγησης, πότε ακολουθεί μία στροφή και τη φωτίζουν εκ των προτέρων, προτού δηλαδή ο οδηγός στρίψει το τιμόνι. Διευρύνουν έτσι την ορατότητα του οδηγού 2” ταχύτερα από τα απλά δυναμικά φώτα στροφής. Τα προνοητικά φώτα LED ανήκουν επίσης στον βασικό εξοπλισμό.

Ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στην περίπτωση του χειρότερου σεναρίου προσφέρει η δεύτερη γενιά του αυτόνομου συστήματος Emergency Assist. Αν ο οδηγός χάσει τις αισθήσεις του εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας, το σύστημα αναλαμβάνει τον έλεγχο του Arteon, μέσα στο πλαίσιο των ορίων του συστήματος, ώστε να το ακινητοποιήσει με ασφάλεια οδηγώντας το στην τελείως δεξιά λωρίδα (ή Λ.Ε.Α), ελέγχοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος συγκρούσεων κατά την αλλαγή των λωρίδων. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως λειτουργεί το σύστημα.