Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Πως γεννήθηκε το Mercedes-AMG Project One!

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Πως γεννήθηκε το Mercedes-AMG Project One!

ΝΕΑ

Video: Πως γεννήθηκε το Mercedes-AMG Project One!

ΝΕΑ

Μας συστήθηκε στην 67η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Μας συγκλόνισε όπως και τον υπόλοιπο κόσμο της αυτοκίνησης όπως και εσάς που παρακολουθήσατε Live την παρουσίασή μας από το περίπτερο της Mercedes. Όμως το πως «γεννήθηκε» η ιδέα δημιουργίας του Project One έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Στο video που σας παραθέτουμε, ο επικεφαλής της AMG, Tobias Moers, εξηγεί γιατί δεν είχε νόημα να δημιουργήσουν άλλο ένα hypercar ή άλλο ένα supercar με V10 ή V8 κινητήρα. Και αποκαλύπτει πως ένα τηλεφώνημα σηματοδότησε την έναρξη του project.

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Andy Cowell, διευθυντής της Mercedes AMG High Performance Powertrains στο Μπρίξουορθ της Μεγάλης Βρετανίας. Άνθρωπος με πολυετή θητεία και στα paddock της F1 που επί σειρά ετών μπόλιαζε το μυαλό του Moers με τη σκέψη να βάλουν έναν κινητήρα της Formula 1 στα σωθικά ενός οχήματος με άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Όμως αυτός ο… σπόρος, δεν βγήκε ποτέ από το μυαλό του Moers που τώρα, την υβριδική εποχή των περίπλοκων μονάδων ισχύος που χρησιμοποιούνται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έριξε επίσημα την ιδέα στο τραπέζι. Ο Cowell ζήτησε δύο μήνες περιθώριο για να αναλύσει το ενδεχόμενο με την ομάδα του. Επέστρεψε με θετική απάντηση στον ενάμιση μήνα.

Εκτός από τους προαναφερθέντες, την δική του εκδοχή των γεγονότων δίνει και ο επικεφαλής του τμήματος κινητήρων για επιβατικά οχήματα της Mercedes-AMG HPP, Simon Wilding, προτού ο Moers δώσει έμφαση στην απόλυτη υπερβολή την οποία πρεσβεύει και έπρεπε να πρεσβεύει το Project One.

Περισσότερα για το hypercar που εφοδιάζεται με το ίδιο, προηγμένο υβριδικό σύστημα (που περιλαμβάνει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και σύστημα ανάκτησης ενέργειας) που εφοδιάζει και τη W08 EQ Power+ των Lewis Hamilton και Valtteri Bottas, πατώντας play…

Advertisement