Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Αυτό είναι το πιο πολυτελές Fiat 500

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Αυτό είναι το πιο πολυτελές Fiat 500

ΝΕΑ

Video: Αυτό είναι το πιο πολυτελές Fiat 500

ΝΕΑ

Έχουμε συνηθίσει να συναντάμε ξύλο και δέρμα στο εσωτερικό μεγάλων και υπερπολυτελών sedan. Η Fiat φέρνει τώρα την αίσθηση πολυτέλειας και στην μικρή κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, λανσάροντας το 500 Riva. Η συγκεκριμένη έκδοση δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ιταλική μάρκα κατασκευής γιοτ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η Riva έγινε ευρέως γνωστή τη δεκαετία του ’60 από το ξύλινο σκάφος Aquarama και η Fiat «πατάει» σε αυτή την παράδοση για την premium έκδοση του 500. Η αποκλειστική απόχρωση «Evening Blue» προέρχεται από το σύγχρονο σκάφος της Riva, το Aquariva Super. Οι 16άρες ζάντες αλουμινίου με τις 20 ακτίνες συμπληρώνουν την εξωτερική εικόνα του αυτοκινήτου.

Κύριο χαρακτηριστικό στην καμπίνα των επιβατών είναι το ταμπλό που είναι κατασκευασμένο από μαόνι και σφένδαμο, τα ξύλα που χρησιμοποιούνται και στα γιοτ της Riva. Μαόνι έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για τον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων. Τα δερμάτινα καθίσματα σε απόχρωση ivory ολοκληρώνουν την εικόνα πολυτέλειας.

Advertisement
Advertisement

Το Fiat 500 Riva διατίθεται σε πλήρη γκάμα κινητήρων, όλοι φυσικά τεχνολογίας Euro 6. Από τον ατμοσφαιρικό 1.2 Fire με τους 69 ίππους, μέχρι το δικύλινδρο 0.9 TwinAir (με 85 ή 105 PS) και το diesel 1.3 Multijet 95 PS. Στην Ελλάδα πάντως θα διατεθεί αποκλειστικά στην hatchback έκδοση με τον κινητήρα 1.3 diesel στην τιμή των 20.980 €. Οι παραγγελίες πρόκειται να αρχίσουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα από τον Οκτώβριο.