Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Κόντρα στην πίστα Focus ST Vs Focus ST diesel

Ελλάδα 7:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Κόντρα στην πίστα Focus ST Vs Focus ST diesel

ΝΕΑ

Video: Κόντρα στην πίστα Focus ST Vs Focus ST diesel

ΝΕΑ

To NewsAuto.gr βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Βαρκελώνη για να οδηγήσει και τα δύο Focus ST. Ας… ζεσταθούμε λίγο απο τη κόντρα των δύο αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Μπορεί ένα αυτοκίνητο με πετρελαιοκινητήρα να χαρακτηρίζεται ως σπορ, αλλά να έχει και την ανάλογη συμπεριφορά στο δρόμο; Οι κατασκευαστές λανσάρουν diesel εκδόσεις στα μικρομεσαία τους καυτά μοντέλα, όπως για παράδειγμα η Ford με το νέο Focus ST. Για να αποδείξει ότι η παραγωγή του ST diesel δεν είναι απλά θέμα μάρκετινγκ, η Ford Ευρώπης αποφάσισε να το βάλει στην πίστα απέναντι στο μοντέλο με τον 2λιτρο EcoBoost.

 

Advertisement
Advertisement

Η κόντρα στήθηκε στην σιρκουί Καστλ Κομπ της Αγγλίας, δυτικά του Μπρίστολ. Σε βρεγμένη άσφαλτο αναμετρήθηκαν λοιπόν το hatch Focus ST με τον EcoBoost των 250 PS με το station wagon ST που εφοδιάζεται με τον 2.0 TDCi, ο οποίος αποδίδει 185 PS. Η διαφορά στην ισχύ είναι μεγάλη, όμως το ST diesel επικρατεί στον τομέα της ροπής, με 40,8 έναντι 36,7 kgm. Το ST βενζίνης χρειάζεται 6,5 sec για το 0-100 ενώ το πετρελαιοκίνητο station ολοκληρώνει τη διαδικασία σε 8,1 sec. Και το δύο βέβαια εφοδιάζονται με το σύστημα torque vectoring που ανακατανέμει τη ροπή για βελτίωση της πρόσφυσης.

Για λόγους… ισονομίας, στο Focus ST Estate δόθηκε προβάδισμα 2-3 sec. Έκρινε αυτό το τελικό αποτέλεσμα; Η απάντηση στο video που ακολουθεί.