Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Κίνηση ματ από τη Fiat με το Tipo

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Κίνηση ματ από τη Fiat με το Tipo

ΝΕΑ

Video: Κίνηση ματ από τη Fiat με το Tipo

ΝΕΑ

Προς τη σωστή κατεύθυνση δείχνει να κινείται η Fiat, διορθώνοντας ορισμένα από τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Έτσι μετά το Tipo sedan, η οικογένεια του προσιτού οικογενειακού μοντέλου αποκτά άλλα δύο μέλη. Το 5θυρο hatch και το station wagon έκαναν πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης και προσέλκυσαν χιλιάδες επισκέπτες στο περίπτερο της ιταλικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Μέχρι χθες η γκάμα της Fiat αποτελείτο ουσιαστικά από δύο μοντέλα (με αρκετές παραλλαγές), το 500 και το Panda. Πλέον προστίθεται και τρίτος «πυλώνας», το Tipo, που σε ένα οικονομικό πακέτο προσφέρει όμορφη σχεδίαση, πλούσιους χώρους, ικανοποιητικό εξοπλισμό και – το κυριότερο – χαμηλή τιμή. Είναι κάτι που η Fiat γνώριζε να κάνει καλά τις προηγούμενες δεκαετίες και αντιλήφθηκε πως πρέπει να το επαναλάβει.

Το Tipo hatchback μοντέλο έχει μήκος 4,37 m., ενώ το station wagon είναι μεγαλύτερο κατά 20 cm και φτάνει τα 4,57 m. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία, με 440 lt. για το hatch και 550 lt. για το station. Η γκάμα των κινητήρων Euro 6 περιλαμβάνει τους diesel 1.3 MultiJet 95 PS και 1.6 MultiJet 120 PS και τους βενζίνης 1.4 16v Fire 95 PS, 1.4 T-Jet 120 PS, 1.6 110 PS, αλλά και τον 1.4 T-Jet 120 PS διπλού καυσίμου, βενζίνης-υγραερίου. Ο 1.3 MultiJet συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων, ενώ οι υπόλοιποι με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Επίσης, υπάρχει και η επιλογή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με μετατροπέα ροπής για τον 1.6 βενζίνης και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για τον 1.6 MultiJet 120 PS.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε ΕΔΩ τη δοκιμή του Tipo sedan από τον Άκη Τεμπερίδη επί ιταλικού εδάφους.