Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Κινέζοι χάκαραν το Tesla!

Ελλάδα 0:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Κινέζοι χάκαραν το Tesla!

ΝΕΑ

Video: Κινέζοι χάκαραν το Tesla!

ΝΕΑ

Πόσο ευαίσθητα θα είναι σε κυβερνοεπιθέσεις τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα διαρκώς στο διαδίκτυο και θα καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις σε καθεστώς αυτόνομης οδήγησης; Κανείς δεν μπορεί να δώσει ασφαλή απάντηση αυτή τη στιγμή, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά των κατασκευαστών προσπάθεια «θωράκισης» των ηλεκτρονικών τους συστημάτων απέναντι σε κακόβουλες ενέργειες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Αν κρίνουμε πάντως σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η κινεζική εταιρεία παροχής υπηρεσιών internet, Tencent, οι κίνδυνοι παραμονεύουν. Η ομάδα ασφαλείας της Tencent κατάφερε να «εισβάλει» στα συστήματα ελέγχου του Tesla Model S και να το ελέγχει εξ αποστάσεως. Η Tencent ειδοποίησε την αμερικάνικη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχετικά με τα κενά ασφαλείας της, και η Tesla έσπευσε αμέσως να λανσάρει νέα – πιο ασφαλή – έκδοση του λογισμικού της.

Στο ακόλουθο video οι Κινέζοι κάνουν επίδειξη της δυνατότητας ελέγχου του Tesla μέσω υπολογιστή, χακάροντας τη σύνδεση του αυτοκινήτου σε κακόβουλο δίκτυο wi fi. Ένα από τα… κόλπα που έκαναν είναι να κλείσουν τους εξωτερικούς καθρέπτες με το πάτημα ενός κουμπιού, την ώρα που το Model S ήταν εν κινήσει!

Advertisement
Advertisement