Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Η υβριδική C-Class με κατανάλωση 2,1 lt.

Ελλάδα 12:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Η υβριδική C-Class με κατανάλωση 2,1 lt.

ΝΕΑ

Video: Η υβριδική C-Class με κατανάλωση 2,1 lt.

ΝΕΑ

Τα plug-in υβριδικά sedan αποτελούν μία εναλλακτική λύση στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, προσφέροντας χαμηλή μεικτή κατανάλωση και δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Οι κατασκευαστές πολυτελών μοντέλων, όπως η Mercedes-Benz, έχουν παρουσιάσει τις δικές τους προτάσεις στην κατηγορία που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η C 350e εφοδιάζεται με το 2λιτρο βενζινοκινητήρα των 211 ίππων και ηλεκτρικό μοτέρ 82 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς είναι 279 ίπποι, ενώ σε μεικτή χρήση η κατανάλωση είναι μόλις 2,1 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων 48 g/km. Η υβριδική C-Class έχει τη δυνατότητα να κινηθεί όμως και καθαρά ηλεκτρικά για απόσταση έως 31 km, αρκεί βέβαια οι μπαταρίες ιόντων λιθίου να είναι φορτισμένες.

Οι επιδόσεις αντιστοιχούν σε αυτές ενός σπορ sedan, με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,9 sec και τελική ταχύτητα 250 km/h. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι συμβιβασμοί που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης της C 350e, όπως ο μικρός χώρος αποσκευών (335 lt) λόγω της παρουσίας των μπαταριών. Στην Ελλάδα η υβριδική C-Class κοστίζει 59.330 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Αφού δείτε την αναλυτική παρουσίαση στο ακόλουθο video, διαβάστε ΕΔΩ τη δοκιμή του αντίπαλου μοντέλου από τη BMW, της 330e.