Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Η Skoda «εξελίσσει» το νέο Karoq

Ελλάδα 20:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η Skoda «εξελίσσει» το νέο Karoq

ΝΕΑ

Video: Η Skoda «εξελίσσει» το νέο Karoq

ΝΕΑ

Όπως όλα δείχνουν η νέα γενιά του Skoda Υeti θα μετονομαστεί σε Karoq και θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, με σκοπό να αποσπάσει μερίδια αγοράς από την κατηγορία των μικρομεσαίων crossover.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

To νέο Skoda Karoq θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση μέσα στο έτος και θα αντικαταστήσεις το Yeti. Όπως θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και παρακάτω, το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μας δείχνει το νέο μοντέλο της Skoda με καμουφλαρισμένο αμάξωμα να κάνει δοκιμές εξέλιξης στους δρόμους της Σουηδίας. Εξ όσων μπορούμε διακρίνουμε και με βάση τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, περιμένουμε ένα μοντέλο παραγωγής πολύ κοντά σε επίπεδο σχεδίασης του Kodiaq.

Παράλληλα, θα πατήσει πάνω στην MQB πλατφόρμα του Ομίλου VW, το οποίο σημαίνει πως αναμένουμε από τη μια το συνολικό βάρος να μειωθεί περαιτέρω, ενώ από την άλλη, να βελτιωθεί και η ακαμψία του αυτοκινήτου. Επίσης, περιμένουμε και αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων, κάτι που μεταφράζεται και σε μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους.

Advertisement
Advertisement

Σε επίπεδο μηχανικών συνόλων, στη βάση των βενζινοκινητήρων θα τοποθετηθεί ο 1.000άρης 3κύλινδρος τούρμπο του VW Group, ενώ πιθανότατα θα δούμε και τον 1,4 ΑCT με το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. «Downsizing» περιμένουμε και στους πετρελαιοκινητήρες, με την τοποθέτηση του 1,4 TDI σαν αρχική επιλογή. Επίσης, το μοντέλο θα διαθέτει 4κίνητες και 2κίνητες εκδόσεις. Η επίσημη παρουσίαση του νέου Karoq (Yeti) αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2017 κατά πάσα πιθανότητα, στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν μέσα στο 2018.