Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Η Honda προαναγγέλλει το νέο Type R

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η Honda προαναγγέλλει το νέο Type R

ΝΕΑ

Video: Η Honda προαναγγέλλει το νέο Type R

ΝΕΑ

Με ένα σύντομο video στο youtube η Honda επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζαμε εδώ και αρκετό καιρό: To νέο Civic Type R βρίσκεται προ των πυλών. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Νίρμπουργκρινγκ, το αγαπημένο πεδίο δράσης κάθε sport μοντέλου. Ένας νεαρός πηδά κρυφά το βράδυ πάνω από το φράκτη και ζωγραφίζει στην πίστα το λογότυπο «Type R». Με δεδομένο ότι  το αυτοκίνητο παραγωγής θα είναι έτοιμο το 2015, δεν αποκλείεται να δούμε εν τω μεταξύ την πρωτότυπή του έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό ότι η Honda έχει θέσει ως στόχο να σπάσει το ρεκόρ του «ταχύτερου προσθιοκίνητου αυτοκινήτου παραγωγής» στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Ένα ρεκόρ που κατέχει το Renault Megane RS Trophy των 265 PS, με χρόνο 8:07.97. Αυτό που απομένει να επιβεβαιωθεί είναι αν το νέο Type R θα εξοπλίζεται από 1.6 turbo ή 2λιτρο σύνολο, με πιθανότερο προς το παρόν το δεύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, η ισχύς θα πλησιάζει τα 300 PS, καθιστώντας το νέο Civic ως ένα από τα πλέον «καυτά» hatch της αγοράς. Το σύστημα μετάδοσης του Type R θα αποτελείται από κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ ο περιορισμός του βάρους σε κάτω από 1.200 kg θα συμβάλλει στην επίτευξη των επιθυμητών επιδόσεων. Το αυτοκίνητο στις φωτογραφίες συνελήφθη να κάνει δοκιμές μαζί με ανταγωνιστές του, όπως το Focus RS 500 και το Astra OPC.[nggallery id=2907]