Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Η Ferrari δοκιμάζει ηλεκτρικό μοντέλο

Ελλάδα 11:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η Ferrari δοκιμάζει ηλεκτρικό μοντέλο

ΝΕΑ

Video: Η Ferrari δοκιμάζει ηλεκτρικό μοντέλο

ΝΕΑ

Όποιος έχει βρεθεί στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην έδρα της Ferrari, ξέρει καλά τι γίνεται καθημερινά… «απέναντι» από το Μαρανέλο και συγκεκριμένα στην πίστα του Φιοράνο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πρόκειται για την ιδιωτική πίστα της εμβληματικής μάρκας και μιας και καθημερινά όλο και κάποιο δημιούργημα με σήμα το αλογάκι κάνει βόλτες, είναι πολλοί οι λάτρεις τις αυτοκίνησης που στήνονται πίσω από τα σύρματα στην άκρη του δρόμου για να δουν «τι τρέχει».

Συνήθως, αυτό που πρόδιδε τις ώρες δουλειάς των Ιταλών ήταν ο θόρυβος. Και δεν αναφερόμαστε απαραίτητα σε λαμπρές εποχές της Formula 1 όπου επιτρέπονταν οι δοκιμές εξέλιξης και τα κόκκινα μονοθέσια έκαναν ατελείωτες δοκιμές με τους V12 κάποτε, V10 αργότερα, έστω και V8 πρόσφατα να ουρλιάζουν.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα και τα μοντέλα παραγωγής της Ferrari ήταν παραδοσιακά απολαυστικά σε ήχο. Όμως σταδιακά η αυτοκίνηση αλλάζει ρότα, υβριδοποιείται, η ηλεκτροκίνηση κερδίζει έδαφος και τα ντεσιμπέλ μειώνονται. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι αυτό που σας παραθέτουμε. Στο video λοιπόν που κατέγραψε ο YouTuber «PurePerformance», μπορείτε να δείτε εν δράσει ένα πρωτότυπο.

Βασίζεται στην 488 GTB αλλά η ιδιαιτερότητα είναι πως αν δεν ακούτε κάτι, δεν φταίει η στάθμη στα ηχεία σας. Το εν λόγω πρωτότυπο κινείται σχεδόν αθόρυβα καθώς μάλλον δοκιμάζει το υβριδικό σύστημα για το οποίο μιλούσε στη Γενεύη ο Πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne.

Ενώ ακόμα είναι άγνωστο πότε θα δούμε την εν λόγω τεχνολογία σε όχημα παραγωγής και πιο θα είναι αυτό, πατήστε play και να επιβεβαιώσετε τα παραπάνω.

Advertisement