Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Η «επίθεση» του GT-R Nismo στο Γκούντγουντ

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Η «επίθεση» του GT-R Nismo στο Γκούντγουντ

ΝΕΑ

Video: Η «επίθεση» του GT-R Nismo στο Γκούντγουντ

ΝΕΑ

Ένα από τα αυτοκίνητα που τράβηξαν τα βλέμματα στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ (και δεν ήταν λίγα) ήταν το νέο Nissan GT-R Nismo!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

To εντυπωσιακό ιαπωνικό supercar χρειάστηκε μόλις 49.27 secs για να σκαρφαλώσει στη φημισμένη διαδρομή, με τον Jann Mardenborough πίσω από το τιμόνι. Χρόνος που αποτελεί ρεκόρ στην κατηγορία όπου συμμετείχαν διόλου ευκαταφρόνητοι αντίπαλοι όπως οι LaFerrari, Pagani Huayra, McLaren P1 κ.α.

Η κορυφαία έκδοση του supercar της Nissan εφοσιάζεται με το γνωστό 3.8 V6, με ισχύ και ροπή όμως «πουσαρισμένες» στα 600 PS και τα 66,5 kgm, αντίστοιχα

Advertisement
Advertisement

Όσο για τον 22χρονο, αν δεν τον γνωρίζετε, πρόκειται για έναν Βρετανό που μέχρι πριν από τρία χρόνια, δεν είχε καμία σχέση με τους αγώνες. Τουλάχιστον όχι τους πραγματικούς αγώνες. Ήταν φανατικός video gamer και όπως αποδείχθηκε, πολύ καλός. Επικράτησε 90.000 αντιπάλων στη GT Academy που δημιούργησαν η Nissan με τη Sony, αναζητώντας σούπερ ταλέντα μέσω του παιχνιδιού Gran Turismo!

Στη συνέχεια, ο Mardenborough έτρεξε στο βρετανικό πρωτάθλημα GT κερδίζοντας έναν αγώνα, στο πρωτάθλημα Blancpain Endurance Series ενώ πέρυσι άλλαξε κατηγορία, έχοντας πλήρη σεζόν τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3 της FIA, όσο και στη Βρετανική F3, με τη βρετανική ομάδα της Carlin.

Advertisement

Παράλληλα συμμετείχε στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Μαν, όπου μοιράστηκε με τους Michael Krumm και Lucas Ordonez ένα Zytek Z11SN-Nissan. Ήταν ένατοι στη γενική κατάταξη και τρίτοι στην κατηγορία LMP2.

Φέτος, εκτός από αγώνες αντοχής, τρέχει και στο πρωτάθλημα GP3 Series, κερδίζοντας μάλιστα τους πρώτους του βαθμούς στο Grand Prix του Silverstone πριν από δύο εβδομάδες. Εκτός αυτού, έγινε πρόσφατα μέλος της ακαδημίας οδηγών της Red Bull.

Advertisement

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να δείτε την προσπάθεια αλλά και τις δηλώσεις του Jann Mardenborough για αυτή.