Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Γυαλιά με πλοήγηση από την MINI!

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Γυαλιά με πλοήγηση από την MINI!

ΝΕΑ

Video: Γυαλιά με πλοήγηση από την MINI!

ΝΕΑ

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία του αυτοκινήτου είναι ραγδαίες, με τους κατασκευαστές να δίνουν έμφαση στη συνδεσιμότητα των μοντέλων τους. Στην προσεχή έκθεση της Σαγκάης (20-29 Απριλίου) η ΜΙΝΙ θα παρουσιάσει γυαλιά που «επικοινωνούν» με το αυτοκίνητο. Η τεχνολογία ονομάζεται MINI Augmented Vision και βρίσκεται ακόμη σε πρωτότυπη μορφή. Θα επιτρέπει σε όποιον φοράει τα γυαλιά να δέχεται πληροφορίες, είτε βρίσκεται μέσα είτε έξω από το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο οδηγός θα μπορεί να επιλέγει το σημείο προορισμού πριν μπει καν στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια να το στέλνει στο σύστημα πλοήγησης. Μάλιστα η λειτουργία «First Mile/Last Mile» επιτρέπει να βλέπει τις οδηγίες πλοήγησης από το σημείο που βρίσκεται στο αυτοκίνητο ή από το όχημα στο σημείο προορισμού του. Τα γυαλιά θα λειτουργούν και ως Head-up display, προβάλλοντας στον οδηγό χρήσιμες πληροφορίες όταν κοιτάζει μπροστά και πάνω από το τιμόνι, χωρίς να του περιορίζει την ορατότητα.

Ανάμεσα στα όσα εκπληκτικά θα μπορούν να κάνουν τα γυαλιά θα είναι να προσφέρουν… ακτίνες Χ στον οδηγό, επιτρέποντάς του να βλέπει πίσω από τις πόρτες ή τις κολώνες για να αποφύγει ένα εμπόδιο ή να παρκάρει πανεύκολα. Η τεχνολογία MINI Augmented Vision εξελίχθηκε σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία προϊόντων τηλεπικοινωνίας Qualcomm.

Advertisement
Advertisement