Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Ελαφρύτερο, άρα καλύτερο το νέο Insignia

Ελλάδα 5:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Ελαφρύτερο, άρα καλύτερο το νέο Insignia

ΝΕΑ

Video: Ελαφρύτερο, άρα καλύτερο το νέο Insignia

ΝΕΑ

Ένα από τα 7 νέα μοντέλα που θα λανσάρει μέσα στο 2017 η Opel είναι το Insignia. Το μεσαίο οικογενειακό θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης και μέχρι τότε η γερμανική μάρκα μας «βομβαρδίζει» με πληροφορίες και video. Αυτή τη φορά δίνει έμφαση στη… δίαιτα στην οποία υπεβλήθη το μεσαίο sedan, με αποτέλεσμα να είναι κατά 175 kg πιο ελαφρύ από το απερχόμενο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Και αυτό παρά το γεγονός ότι έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις: μήκος +5,5 cm, πλάτος +3 cm. Είναι όμως κατά 3 cm πιο χαμηλό, στοιχείο που τονίζει το coupe προφίλ του αλλά ταυτόχρονα του χαρίζει χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Στο νέο video βλέπουμε πλάνα από τις δοκιμές εξέλιξης στο Νίρμπουργκρινγκ, την πιο απαιτητική πίστα στον κόσμο, λόγω του μεγάλου μήκους της (20,8 km) αλλά και της ποικιλίας που προσφέρει σε ευθείες, στροφές, καμπές, ανωφέρειες και κατωφέρειες.

Advertisement
Advertisement

Η Opel εφοδιάζει το Insignia Grand Sport με το ρυθμιζόμενο πλαίσιο FlexRide, το οποίο έχει τρεις θέσεις: Standard, Sport και Tour. Στην πρώτη τα αμορτισέρ είναι πιο σφιχτά, ο κινητήρας έχει πιο άμεση απόκριση στο γκάζι, το τιμόνι προσφέρει περισσότερη πληροφόρηση, το ESP δίνει ελευθερία στον οδηγό και οι αλλαγές σχέσεων (στο αυτόματο κιβώτιο) γίνονται πιο αργά. Η Tour δίνει έμφαση στην άνεση, ενώ η Standard επιλέγει το ιδανικό στήσιμο ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου.