Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Δώσε αυτόνομη οδήγηση στο λαό!

Ελλάδα 15:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Δώσε αυτόνομη οδήγηση στο λαό!

ΝΕΑ

Video: Δώσε αυτόνομη οδήγηση στο λαό!

ΝΕΑ

Τα οχήματα με αυτόματο πιλότο δεν είναι πλέον προνόμιο των δοκιμαστών εξέλιξης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Volvo κατασκεύασε το πρώτο αυτόνομο XC90 για το φιλόδοξο πρόγραμμα Drive Me, σύμφωνα με το οποίο τα αυτοκίνητα με τη σχετική τεχνολογία θα παραδίδονται προς δοκιμή σε πραγματικές οικογένειες, που διαμένουν μέσα ή γύρω από το Γκέτεμποργκ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Τα αυτόνομα πολυτελή SUV κατασκευάζονται στην Τορσλάντα, στο κεντρικό δηλαδή εργοστάσιο της σουηδικής μάρκας. Παραδίδοντας τα αυτοκίνητα δοκιμών σε οικογένειες, η Volvo θα συλλέξει πολύτιμα δεδομένα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά σε ρεαλιστικές συνθήκες ένα αυτόνομο όχημα. Το πλήρως αυτόνομα Volvo αναμένεται να διατεθούν προς πώληση το 2021.

Σήμερα και τα τρία μοντέλα της οικογένειας 90, δηλαδή τα XC90, S90, V90, φέρουν το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist που διατηρεί σταθερό το αυτοκίνητο στη λωρίδα του σε ταχύτητες έως 130 km/h, χωρίς να χρειάζεται να ακολουθεί προπορευόμενο όχημα, όπως κάνουν δηλαδή τα αυτοκίνητα με ρυθμιζόμενο cruise control.

Advertisement
Advertisement

Δείτε ΕΔΩ σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα κυκλοφορούν από το 2017 αυτόνομα Volvo.