Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Αξίζει να αγοράσεις ηλεκτρικό smart;

Ελλάδα 16:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Αξίζει να αγοράσεις ηλεκτρικό smart;

ΝΕΑ

Video: Αξίζει να αγοράσεις ηλεκτρικό smart;

ΝΕΑ

Με τις τιμές να αρχίζουν από τις 21.490 ευρώ (18.000 ευρώ με την επιδότηση στη Γερμανία), οι ηλεκτρικές εκδόσεις του smart έχουν κόστος ανάλογο ενός οικογενειακού μοντέλου. Άρα σε ποιον απευθύνονται τα μηδενικών ρύπων fortwo, fortwo cabrio και forfour ED; Προφανώς σε όσους έχουν χρήματα και για ένα δεύτερο αυτοκίνητο και θέλουν να μετακινούνται μέσα στην πόλη χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον. Απο την άλλη μάλλον σε κατοίκους εκτός Ελλάδας, αφού η Ελληνική κυβέρνηση δεν επιδοτεί (με μείωση φόρων) ούτε 1€ για τα ηλεκτρικά-πράσινα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Σε ότι αφορά το ηλεκτρικό smart, η αυτονομία των 160 km αρκεί μόνο για τις καθημερινές μετακινήσεις , καθώς είναι οριακή (ιδιαίτερα όταν ζεις σε μεγαλούπολη )ακόμη και για μια κοντινή εκδρομή. Από εκεί και πέρα σε πιάνει το… άγχος. Βέβαια θέλει… κότσια για να πας μία μεγάλη εκδρομή με ένα smart, ανεξαρτήτου καυσίμου, αφού το αυτοκίνητο δε κατασκευάστηκε για αυτό…

Ανησυχία πάντως δεν υπάρχει για την ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία του νέου smart, ενώ και οι μπαταρίες ιόντων λιθίου φέρουν την εγγύηση της Daimler (μέσω της θυγατρικής Deutsche Accumotive).

Advertisement
Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας των 81 ίππων είναι κοινός και για τρία ηλεκτρικά smart, όπως και η τελική ταχύτητα που περιορίζεται στα 130 km/h, προκειμένου να μην μειώνεται η αυτονομία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για τα smart electric drive.