Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Αντίστροφη μέτρηση για το Mercedes pick up

Ελλάδα 17:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Αντίστροφη μέτρηση για το Mercedes pick up

ΝΕΑ

Video: Αντίστροφη μέτρηση για το Mercedes pick up

ΝΕΑ

Θέμα ολίγων ημερών είναι η αποκάλυψη του νέου επαγγελματικού οχήματος της Mercedes-Benz, με το οποίο η μάρκα από τη Στουτγάρδη θα εισέλθει στην ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία των διπλοκάμπινων pick up. Η παρουσίαση του πρωτότυπου μοντέλου, από το οποία θα προκύψει η έκδοση παραγωγής του 2017, θα γίνει στη Σουηδία, παρουσία του αφεντικού της Mercedes, Dieter Zetsche.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Από το σύντομο video μπορούμε να διαπιστώσουμε ορισμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, γνώριμες για ένα Mercedes, όχι όμως συνηθισμένες σε ένα pick up: τα αγριεμένα φωτιστικά σώματα, τη γρίλια στη μάσκα, τις ζάντες με το αστέρι στη μέση, τη μεγάλη εισαγωγή αέρα στον προφυλακτήρα.

Το αγροτικό/επαγγελματικό της Mercedes αναμένεται να ονομαστεί GLT. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Navara NP300, επιλογή που έχει γίνει στο πλαίσιο της συνεργασίας της Daimler με τον όμιλο RenaultNissan. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο των Ιαπώνων στη Βαρκελώνη για τις αγορές της Ευρώπης, ενώ θα υπάρχει γραμμή παραγωγής και στο εργοστάσιο της Renault στην Αργεντινή, για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

Το GLT θα διαφοροποιείται βέβαια σχεδιαστικά από το Navara και το Alaskan, όπως επίσης στην καμπίνα των επιβατών, στην ανάρτηση, στο σύστημα διεύθυνσης και σε άλλα σημεία. Κινητήρας αναμένεται να είναι ο 2.3 dCi του Navara, με ορισμένες τροποποιήσεις.