ΝΕΑ

Video: Αυτόματος πιλότος και εκτός δρόμου

Ελλάδα 11:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Αυτόματος πιλότος και εκτός δρόμου

ΝΕΑ

Video: Αυτόματος πιλότος και εκτός δρόμου

ΝΕΑ

Μέσα στα επόμενα χρόνια όλο και περισσότερα μοντέλα θα εφοδιάζονται με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Τα ηλεκτρονικά συστήματα θα υποκαθιστούν τον οδηγό όχι μόνο στους αυτοκινητόδρομους και το αστικό περιβάλλον, αλλά και εκτός δρόμου, σύμφωνα με τη Jaguar Land Rover. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει το όραμά της για αυτόνομη οδήγηση σε κάθε έδαφος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Σε αντίθεση βέβαια με την πόλη, όπου υπάρχουν άνθρωποι, ποδήλατα, αλλά και τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, όπου κινούνται οχήματα κάθε μεγέθους με υψηλές ταχύτητες, οι κίνδυνοι στο off road είναι διαφορετικοί. Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης θα αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες κάθε εδάφους (λάσπη, υδάτινο κώλυμα, βράχοι κλπ) πέντε μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο και θα διαμορφώνει ανάλογα την ταχύτητα διέλευσης και τη ρύθμιση της ανάρτησης, για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

Παράλληλα τα αυτόνομα οχήματα θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και θα μεταδίδουν άμεσα πληροφορίες, το ένα στο άλλο. Όπως μπορείτε να δείτε και στο video, δύο SUV «επικοινωνούν» ασύρματα, προειδοποιώντας για επικίνδυνα σημεία στο ανώμαλο έδαφος.

Advertisement
Advertisement