Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το eWheelDrive της Ford

Ελλάδα 21:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Το eWheelDrive της Ford

ΝΕΑ

Video: Το eWheelDrive της Ford

ΝΕΑ

Πριν από μερικές ημέρες σας παρουσιάσαμε το eWheelDrive Project της Ford, ήρθε η ώρα να το αναλύσουμε περισσότερο. Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Η μάρκα με το μπλε οβάλ σήμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο video που συνδυάζει πλάνα του πειραματικού Fiesta με εικόνες από υπολογιστή, με την Σέριλ Κόνελι από το τμήμα μελλοντικών τάσεων και τεχνολογιών της Ford, να εξηγεί και τη τεχνολογία αλλά και τη φιλοσοφία πίσω από αυτό το project.

Υπενθυμίζουμε πως αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την γερμανική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, Schaeffler. Για την κίνηση του πειραματικού Fiesta χρησιμοποιούνται δύο ανεξάρτητοι ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένοι στους δύο πίσω τροχούς.

Η συνεχής ισχύς του καθενός ανέρχεται σε 45 PS, ενώ μπορούν να προσφέρουν συνδυαστικά για λίγο έως 110 PS. Η μέγιστη ροπή είναι διαθέσιμη από την πρώτη στιγμή και ανέρχεται στα 71,4 kgm ανά ηλεκτρικό μοτέρ. Οι πίσω τροχοί δέχονται σημαντικά μεγαλύτερο βάρος (+45 kg ο καθένας), γεγονός που αποτέλεσε πρόκληση για την οδική συμπεριφορά του ηλεκτρικού Fiesta.[nggallery id=2474]

Advertisement
Advertisement