Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Η συλλεκτική Alfa 4C Launch Edition

Ελλάδα 1:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η συλλεκτική Alfa 4C Launch Edition

ΝΕΑ

Video: Η συλλεκτική Alfa 4C Launch Edition

ΝΕΑ

Σε ένα video δύο λεπτών, η Alfa Romeo παρουσιάζει την περιορισμένης παραγωγής Launch Edition της 4C. Η ιταλίδα «καλλονή» θα παραχθεί σε 1.000 μονάδες, εκ των οποίων οι 400 προορίζονται για την Ευρώπη και θα αναλάβει να «γεμίσει» το χρονικό κενό μέχρι την έναρξη παραγωγής της 4C, τον προσεχή Ιούνιο.

Advertisement
Advertisement

Το μήκους 4 m διθέσιο αυτοκίνητο εξοπλίζεται ως γνωστόν με τον – τοποθετημένο στο κέντρο – 4κύλινδρο 1750, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 240 PS. Για τη μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα επελέγη το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT. Η 4C ξεπερνά σε τελική ταχύτητα τα 250 km/h, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,5 sec. O διακόπτης DNΑ της Alfa Romeo εκτός από τις τρεις θέσεις λειτουργίας Dynamic, Natural και All Weather φέρει για την 4C και μία ακόμη: τη Race, για χρήση μέσα στην πίστα.

Η 4C Launch Edition ξεχωρίζει χάρη στα σημεία του αμαξώματος από ανθρακόνημα (σπόιλερ και καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών), το σκουρόχρωμο αλουμινένιο διαχύτη πίσω, τα μπροστινά φώτα bi-LED και τις αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου, 18 και 19 ιντσών. Θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικά χρώματα, κόκκινο Alfa και λευκό Carrara. Ο sport χαρακτήρας της ενισχύεται από τις εισαγωγές αέρα εμπρός, τις δαγκάνες φρένων σε ειδικό χρώμα, την αγωνιστική εξάτμιση, το φίλτρο αέρα της BMC και το kit ανάρτησης με ειδικές ρυθμίσεις για τα αμορτισέρ και την πίσω αντιστρεπτική ράβδο.

Η ιδιαίτερη Alfa Romeo 4C Launch Edition μπορεί να παραγγελθεί άμεσα και στη χώρα μας, σε τιμή που αναμένεται να είναι γύρω στα 65.000 ευρώ. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται μεν ο ΦΠΑ, όχι όμως οι πρόσθετοι φόρους τέλους ταξινόμησης και πολυτελείας. Η τιμή του μοντέλου κανονικής παραγωγής αναμένεται να ανακοινωθεί τον προσεχή Μάιο.[nggallery id=2305]

Advertisement
Advertisement