Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Δοκιμές στα άκρα για το Fiesta

Ελλάδα 9:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Δοκιμές στα άκρα για το Fiesta

ΝΕΑ

Video: Δοκιμές στα άκρα για το Fiesta

ΝΕΑ

Η Ford υπέβαλε το νέο Fiesta σε ένα πρόγραμμα δοκιμών ευρέως φάσματος θέλοντας να το προετοιμάσει για ακραίες συνθήκες και χρήσεις. Οι μηχανικοί που δοκίμασαν το νέο μοντέλο του μπλε οβάλ, κάλυψαν 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε δημόσιους δρόμους και 850.000 χιλιόμετρα σε πίστες δοκιμών, καλντερίμια και περιοχές με βαθιές λακκούβες. Άλλου τύπου δοκιμές αφορούσαν πολύ υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες από -40 C έως 82 C!

Advertisement
Advertisement

«Ένας συνδυασμός προσομοιώσεων σε εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας, απαιτητικών δοκιμασιών σε πίστες δοκιμών και αξιολογήσεων σε πραγματικές συνθήκες μας βοηθά να δημιουργήσουμε ένα ανθεκτικό Fiesta το οποίο θα επιβιώσει στις όποιες δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίσει σε όλη τη διάρκεια ζωής του», δήλωσε ο Γκλεν Γκούλντ της Ford Ευρώπης.

Οι δοκιμασίες αντοχής στην πίστα δοκιμών της Ford του Λομέλ στο Βέλγιο, έγιναν σε οδοστρώματα που ήταν ακριβείς απομιμήσεις αυτών που συναντάμε σε πραγματικούς δρόμους. Επίσης υπήρχε η πιστή αναπαραγωγή μιας ευθείας με λακκούβες που βρίσκεται κοντά Τεχνικό Κέντρο της Ford στο Ντάντον της Αγγλίας.

Στις δοκιμές προσομοιώθηκαν οι χειρότερες συνθήκες που μπορεί να συναντήσουν οι πελάτες, καθώς και διάφορα τεχνητά εμπόδια σχεδιασμένα για να καταπονούν με ελεγχόμενα φορτία τα εξαρτήματα. Οι δοκιμές εξαρτημάτων και συστημάτων στο εργαστήριο έγιναν σε μηχάνημα προσομοίωσης σκληρής χρήσης επί μήνες ή ακόμα και εβδομάδες. Σε μία δοκιμή ένας ρομποτικός βραχίονας προσομοίωνε τη δύναμη κάποιου ο οποίος πίεζε το καπό με δύναμη 36 κιλών με κάθε παλάμη 3.000 φορές, ώστε να διασφαλιστεί η αντοχή του σε τέτοια καταπόνηση.

Advertisement
Advertisement

Το πρόγραμμα Voice of Customer Fleet της Ford περιλαμβάνει δοκιμές που αντιγράφουν τις πραγματικές συνθήκες οι οποίες επικρατούν σε κύρια οδικά δίκτυα, επαρχιακούς ή αστικούς δρόμους.  Το πρόγραμμα εξελίχθηκε στη Βόρεια Αμερική, λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 2010 και περιέχει αξιολόγηση τριγμών και κραδασμών, θέσεων καθισμάτων και οδήγηση μέχρι την εξάντληση της ποσότητας καυσίμου ώστε να επαληθευτεί η αντοχή του συστήματος και η ακρίβεια του δείκτη αυτονομίας.

Η Ford επιστράτευσε 100 οδηγούς όλων των ηλικιών και σωματότυπων για τη διεξαγωγή των δοκιμών σε 115 νέα Fiesta. Από τους οδηγούς ζητήθηκε να αναφέρουν όποια άλλα θέματα προέκυψαν και να κάνουν υποδείξεις για βελτίωση – σε μία από τις 31 δοκιμές, οι συμμετέχοντες χρειάστηκε να ακολουθήσουν οδηγίες από ένα εγχειρίδιο χρήσης.

Με τέτοιο εξονυχιστικό έλεγχο του αυτοκινήτου μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη συνολική εμπειρία οδήγησης και ιδιοκτησίας του νέου Fiesta. Όλοι έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές προσπαθώντας να ακολουθήσουμε οδηγίες χρήσης, είτε σε σχέση με τα αυτοκίνητά μας ή, ίσως συχνότερα, προσπαθώντας να συναρμολογήσουμε κάποιο έπιπλο», δήλωσε ο Τόμας Σλίμπαχ της Ford Ευρώπης.
[nggallery id=1201]