Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σύντομα στην παραγωγή το υβριδικό Peugeot 208 (video)

Ελλάδα 5:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σύντομα στην παραγωγή το υβριδικό Peugeot 208 (video)

ΝΕΑ

Σύντομα στην παραγωγή το υβριδικό Peugeot 208 (video)

ΝΕΑ

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα κάνει η Peugeot, η οποία, πέρα απο την ανανέωση σχεδόν όλων των αυτοκινήτων της, ετοιμάζεται να επιτεθεί με μοντέλα παραγωγής και στις πράσινες  κατηγορίες. Το νέο της καμάρι είναι το υβριδικό 208, που σύντομα θα μπει στην παραγωγή…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το 208 Hybrid FE Concept αφέθηκε ελεύθερο στην πίστα δοκιμών Σεράμ Μορτεφοντέν και επέδειξε μερικές από τις δυνατότητες του. Εκτός από την Total την γαλλική εταιρεία πετρελαιοειδών, συνεισφορά στη δημιουργία του συγκεκριμένου μοντέλου είχε και το αγωνιστικό τμήμα της Peugeot.

Βλέπετε, ενώ από τη μία ο βενζινοκινητήρας 1.2lt VTi των 69 PS σε συνεργασία με τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 40 PS καταφέρνουν να κρατήσουν τις εκπομπές ρύπων στο εξωπραγματικό νούμερο των 46 g/km (από τα 49 που ήταν ο αρχικός στόχος), με την κατανάλωση στα 1.9lt/100km. Όμως παράλληλα, στόχος ήταν και οι επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Οι Γάλλοι ήθελαν το υβριδικό τους μικρό να κάνει τα 0-100 σε 8 δευτερόλεπτα και για να πετύχουν όλα τα παραπάνω, χρησιμοποίησαν ελαφριά υλικά όπως ανθρακονήματα, ρίχνοντας το βάρος σε σχέση με το απλό 208 κατά 20 κιλά!

Παράλληλα, δούλεψαν στον τομέα της αεροδυναμικής, με νέα γρίλια, πίσω σπόιλερ και τροχούς 19 ιντσών με ειδικά σχεδιασμένα λεπτά ελαστικά της Pirelli. Πέτυχαν λοιπόν αεροδυναμικό συντελεστή 0.25!

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, εκτός από πλάνα του 208 Hybrid FE Concept εν δράσει, μιλούν ο Μαξί Πικά, Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot και ο Κριστόφ Μαρί της του αγωνιστικού τμήματος της εταιρείας που είναι τεχνικός υπεύθυνος του συγκεκριμένου προγράμματος. Από πλευράς Total, μιλούν ο αντιπρόεδρος λιπαντικών Φιλίπ Σαρλό και ο Φιλίπ Ζιράρ από τον Τμήμα Επιστημονικών Ερευνών.

Advertisement

 

Advertisement