Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βελτιωμένο CUPRA Ateca με 350 ίππους

Ελλάδα 13:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βελτιωμένο CUPRA Ateca με 350 ίππους

ΝΕΑ

Βελτιωμένο CUPRA Ateca με 350 ίππους

ΝΕΑ

Παρόλο που η ABT εξειδικεύεται στα περισσότερα μοντέλα της Audi, ο οίκος αποφάσισε να δουλέψει επάνω και στο CUPRA Ateca. Προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στο Essen Motor Show, το ταχύτατο crossover θα αποδίδει 350 ίππους και 440 Nm ροπής από 2.0 λίτρα χωρητικότητας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί σε σύγκριση με τον εργοστασιακό κινητήρα των 300 PS και 400 Nm ροπής. Το ABT CUPRA συμβαίνει επίσης να είναι ταχύτερο στο 0-100 km/h κατά 0,2 sec, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία σε 5,0 sec με τη βοήθεια του launch control. Η μέγιστη ταχύτητα ανέβηκε στα 255 km/h, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 8 km/h σε σχέση με το εργοστασιακό μοντέλο. Η ABT είναι επίσης στην ευχάριστη θέση να “σφίξει” την ανάρτηση του Ateca με ένα σύνολο νέων ελατηρίων που βελτιώνουν τη δυναμική οδήγηση. Για το επιπλέον κομμάτι του οπτικού εγχειρήματος, οι ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών ABT Sport GR κάνουν εν τέλει τη διαφορά.

ABT-sportsline-cupra-ateca-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Η ABT δεν ξέχασε τα υπόλοιπα, αφήνοντας όμως απείραχτα τόσο το αυτόματο κιβώτιο DSG επτά σχέσεων όσο και το σύστημα τετρακίνησης 4Drive έτσι όπως τα γνωρίζουμε από την εταιρία. Αλλά δεδομένου του χρόνου και ανάλογα με τη ζήτηση, είμαστε σίγουροι ότι θα βγουν πιο ακραία προϊόντα από το Kempten της Γερμανίας. Συμπεριλαμβανομένου του φόρου προστιθέμενης αξίας, το CUPRA Ateca ξεκινά από τα 42.850 ευρώ στη Γερμανία. Πολλά χρήματα για ένα συμπαγές crossover που δεν είναι καν πριμοδοτημένο, αλλά πιστεύουμε πως η αξιολόγηση σε επίπεδο τιμής είναι σωστή. Δεν υπάρχει κάτι άλλο σαν αυτό στην κατηγορία, ωστόσο, η πρόκληση είναι ξεκάθαρα το σήμα. Ενώ οι οπαδοί της SEAT γνωρίζουν τι σημαίνει CUPRA, το ευρύ κοινό μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να καταλάβει τι εστί…

ABT-sportsline-cupra-ateca-tsiro-640