Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βελτιωμένη Maserati Ghibli με 500 άλογα από την Novitec

Ελλάδα 21:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βελτιωμένη Maserati Ghibli με 500 άλογα από την Novitec

ΝΕΑ

Βελτιωμένη Maserati Ghibli με 500 άλογα από την Novitec

ΝΕΑ

Η Maserati Ghibli είναι ένα από τα πιο δυναμικά σεντάν που μπορεί να αγοράσει κανείς. H γνωστή εταιρία βελτιώσεων Novitec ωστόσο πιστεύει ότι υπάρχει και άλλο περιθώριο βελτίωσης και για αυτό το λόγο έχει παρουσιάσει την δική της ολοκληρωμένη άποψη για την δημιουργία της ιταλικής εταιρίας. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Novitec προσφέρει το δικό της ολοκληρωμένο πακέτο που περιλαμβάνει βελτιώσεις και προσθήκες τόσο για το εξωτερικό της Ghibli όσο και στα “ενδότερα”. Ξεκινώντας από το αμάξωμα της Maserati, η προσπάθεια της γερμανικής εταιρίας να το κρατήσει “καθαρό” είναι εμφανής με τις διακριτικές αλλαγές να εντοπίζονται στα σπόιλερ από ανθρακονήματα τόσο εμπρός όσο και πίσω. Εκεί που τα πράγματα αλλάζουν σημαντικά είναι στον τομέα των τροχών με τους εργοστασιακούς να έχουν δώσει τη θέση τους σε νέας σχεδίασης εντυπωσιακές ζάντες που φτάνουν σε διάμετρο στις 22 ίντσες και φέρουν ελαστικά 255/30 και 315/25 εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

maserati-ghibli-novitec-640

Η γερμανική εταιρία προχωρά ένα βήμα παραπέρα αφού ρυθμίζει και την ανάρτηση της Ghibli σύμφωνα με τις διαστάσεις των νέων τροχών, έχοντας διαθέσιμα προαιρετικά και ελατήρια που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος. Για το εσωτερικό είναι μάλλον περιττό να πούμε κάτι σε αυτό το σημείο αφού η Nivotec δίνει σχεδόν πλήρη ελευθερία στον ενδιαφερόμενο να το φέρει στα μέτρα που επιθυμεί αυτός, ειδικά στα υλικά που θέλει να χρησιμοποιηθούν για τις επενδύσεις.

Advertisement
Advertisement

maserati-ghibli-novitec-640-3

Αναβάθμιση υπάρχει και για τον τρίλιτρο V6 με τα δύο τούρμπο των 430 ίππων με την Novitec να βάζει το χεράκι της και να.. βάζει άλλους 64 ίππους φτάνοντας την συνολική απόδοση στους 494 ίππους. Αναλογώ ανοδικό σκαλοπάτι στην απόδοση υπάρχει και για τη ροπή που μετά την βελτίωση φτάνει στα 67,3 κιλά από 59,14 με τον κινητήρα στην εργοστασιακή του “μορφή”.

maserati-ghibli-novitec-640-2

Advertisement

Η μετατροπή ισχύει για τις πισωκίνητες και για τις 4κίνητες εκδόσεις της Ghibli και αυξάνει την τελική του αυτοκινήτου κατά 10 χλμ./ώρα στα 296, ενώ η 4κίνητη έκδοση παρουσιάζεται 0,3 δευτερόλεπτα ταχύτερη στα 0-100 χλμ./ώρα με τον συνολικό χρόνο να πέφτει στα 4,4 δεύτερα.