Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Value Master» το νέο MINI

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Value Master» το νέο MINI

ΝΕΑ

«Value Master» το νέο MINI

ΝΕΑ

Με μία διάκριση ξεκίνησε η χρονιά για το MINI αφού επιλέχθηκε ως το μοντέλο με την πιο διαχρονική αξία στη γερμανική αγορά αυτοκινήτου!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Συγκεκριμένα, έλαβε τον τίτλο του «Value Master», τόσο στην υποκατηγορία των μικρών οχημάτων αλλά και στο σύνολο, στο πλαίσιο κατάταξης που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Auto Bild.

Ο τίτλος αυτός βασίζεται σε μία πρόγνωση όπως την διαμορφώνουν ειδικοί του ινστιτούτου έρευνας αγοράς Schwacke και αφορά την τιμή μεταπώλησης σε μία τετραετία ενός αυτοκινήτου το οποίο ταξινομήθηκε το 2015. Η αξιολόγηση κάθε μοντέλου δεν περιλαμβάνει μόνο την τιμή αγοράς και τα χαρακτηριστικά του αλλά και πολυάριθμους άλλους παράγοντες. Αυτοί είναι το λειτουργικό κόστος, η εποχή λανσαρίσματος, το κύρος της μάρκας και η θέση του ανταγωνισμού στην κατηγορία καθώς και τρέχουσες τάσεις στην αγορά του αυτοκινήτου και γενικές οικονομικές εξελίξεις. Από την ανάλυση αναδεικνύονται τα μοντέλα με την πιο διαχρονική αξία σε 13 κατηγορίες οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Ο δείκτης «Value Master» θεωρείται σημαντικός παράγοντας στη λήψη απόφασης αγοράς για υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων στη Γερμανία. Δηλώνει ποιά μοντέλα παρουσιάζουν μικρότερη διαφορά μεταξύ αρχικής τιμής και αξίας μεταπώλησης και επομένως μπορεί να θεωρηθεί μία σωστή επένδυση.

Το νέο 5θυρο MINI Cooper παραλαμβάνει τη σκυτάλη από το MINI Cooper S Countryman που υπήρξε «Value Master» στη μικρή κατηγορία το 2014. Η τρέχουσα πρόβλεψη του δίνει εκτιμώμενη αξία μεταπώλησης 65,6% επί της αρχικής τιμής. Πρόκειται για την υψηλότερη ποσοστιαία αξία μεταπώλησης όλων των μοντέλων που αναλύθηκαν φέτος.