Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ ταχύτητας στο Τυμπάκι (video)!

Ελλάδα 2:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ ταχύτητας στο Τυμπάκι (video)!

ΝΕΑ

Ρεκόρ ταχύτητας στο Τυμπάκι (video)!

ΝΕΑ

Οι τρελοί Ρώσοι «dragsters» του Unlim500+ ήρθαν και στην Ελλάδα, προσφέροντας θέαμα στο Τυμπάκι της Κρήτης!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Σε προηγούμενο άρθρο σας παρουσιάσαμε το… καυτό φινάλε σε προσπάθεια οδηγού σε πίστα dragster της Μόσχας, όταν η Gallardo του πήρε φωτιά καθώς ολοκλήρωνε τη διαδρομή του ενός μιλίου. Πίσω από το τιμόνι ήταν ο Ρώσος Leonid V. που δεν πτοήθηκε από το συμβάν και προσπάθησε ξανά να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Μάλιστα, το έκανε στην Ελλάδα, όπου ήρθε με ολοκαίνουριο αυτοκίνητο – πάλι μία Lamborghini, αυτή τη φορά σε μαύρο χρώμα, προετοιμασμένη ξανά από την Underground Racing και την Altechno. Έπιασε τα 391.73 km/h, κάλυψε το μίλι σε 22.352 sec και έπιασε και φωτιά που αυτή τη φορά, σβήστηκε έγκαιρα ώστε να μη καταστρέψει το ιταλικό supercar.

Advertisement
Advertisement

Πεισματάρης ο Ρώσος, ξεκίνησε εκτενείς εργασίες επιδιόρθωσης της ζημιάς και περαιτέρω βελτίωσης της Gallardo Nera. Έβαλε νέο V10 Twin-Turbo κινητήρα, νέα ECU, αναβάθμισε το σύστημα ψύξης και παρατάχθηκε στον μήκους τριών χιλιομέτρων αεροδιάδρομο στο Τυμπάκι. Με ένα θηρίο 1700 αλόγων – από τα ισχυρότερα που συμμετέχουν στους αγώνες Unlim500+!

Την πρώτη ημέρα ο Leonid V. έδωσε δείγματα γραφής, κατεβάζοντας το χρόνο στα 21.7sec και ανεβάζοντας τη τελική ταχύτητα περνώντας από τη γραμμή του τερματισμού στα 397 km/h. Δεν είχε πει όμως τη τελευταία του λέξη.

Επέστρεψε την επόμενη ημέρα και πέτυχε αυτή τη φορά το στόχο του, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού στο ένα μίλι, εντός 20.845sec και φτάνοντας σε τελική ταχύτητα 409 km/h!

Advertisement

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από την πρώτη ημέρα στο Τυμπάκι αλλά και μερικά πραγματικά εντυπωσιακά αυτοκίνητα όπως Porsche 911, Nissan GT-R, Saleen S7 κ.α. Μπορείτε να δείτε ένα ερασιτεχνικό video από τη προσπάθεια της πανίσχυρης Gallardo εδώ.