Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Turbo και το νέο Honda S2000!

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Turbo και το νέο Honda S2000!

ΝΕΑ

Turbo και το νέο Honda S2000!

ΝΕΑ

Οι Ιάπωνες έχουν πάρει φόρα και όχι μόνο θα τοποθετήσουν turbo κινητήρα στο επερχόμενο S2000, αλλά και αρκετή τεχνολογία από το νέο Honda NSX!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Η περίοδος… χάριτος της Honda προς τον ανταγωνισμό έχει τελειώνει με την έλευση του νέου Civic Type-R, ενός από τα πιο hot-hatch που θα κυκλοφορήσουν στους επόμενους μήνες και που το NewsAuto.gr θα σας μεταφέρει τις πρώτες του οδηγικές εντυπώσεις αρχές Ιουνίου από την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του μοντέλου. Έως τότε, οι φήμες εντείνονται για το νέο S2000 που θα λανσαριστεί στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Το πιο πιθανό σενάριο θέλει το S2000 να κινείται από τον turbo δίλιτρο VTEC που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και θα αποδίδει περίπου στα 350 PS, σύμφωνα με το Motoring.com.au. Μάλιστα, ενδέχεται το S2000 να είναι κεντρομήχανο βασισμένο στην διάταξη του νέου NSX και να διαθέτει μπροστά δύο ηλεκτροκινητήρες για βέλτιστη πρόσφυση.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, μία τέτοια επιλογή θα αύξανε κατακόρυφα την τιμή πώλησης του S2000, εκτός και αν οι Ιάπωνες έχουν βάλει ως στόχο να μπουν στα λημέρια -από πλευράς τιμής- της νέας BMW Z4 και του ανάλογου σπορ μοντέλου της Toyota. Στον αντίποδα, υπάρχει και η προοπτική ενός 1.500άρη turbo μοτέρ κατεβάζοντας την τιμή προς π.χ. το Mazda MX5. Για να δούμε τελικά τι θα ισχύσει, ίσως οι Ιάπωνες να έχουν να μας πουν κάτι στην παρουσίαση του Civic Type-R.