Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Trump: 20% φόρος στα αυτοκίνητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ελλάδα 20:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Trump: 20% φόρος στα αυτοκίνητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΝΕΑ

Trump: 20% φόρος στα αυτοκίνητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΝΕΑ

Ο Donald Trump εντείνει τον φορολογικό πόλεμο με την Ε.Ε. απειλώντας να επιβάλει φόρο εισαγωγής 20% σε όλα τα αυτοκίνητα που εισάγονται στις Η.Π.Α. από την Ευρωπαϊκή Ένωση. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Στόχος της δήλωσης του Trump που έγινε στο Twitter, είναι να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να πάρει πίσω τη θέσπιση φόρων ύψους 3,3 δις δολαρίων (2,8 δις ευρώ) για διάφορα Αμερικάνικα προϊόντα που εισάγονται στην Ε.Ε., ύστερα από τη θέσπιση νέων φόρων στην εισαγωγή αλουμινίου και ατσαλιού που έθεσε ο Πρόεδρος των Η.Π.Α.- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Trump: Μίσος για τα γερμανικά αυτοκίνητα

Δείτε τη δήλωση του Trump στο Twitter:

Advertisement
Advertisement

Η νέα Ευρωπαϊκή φορολογία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 25% φόρο εισαγωγής στις μοτοσικλέτες της Harley-Davidson, στα τζιν της Levis και στο ουίσκι μπέρμπον. Συνολικά, πάνω από 200 κατηγορίες αμερικάνικων προϊόντων πλέον επιβαρύνονται με τον νέο φόρο, μεταξύ των οποίων διάφορες μάρκες ρυζιού, καλαμποκιού, χυμού πορτοκαλιού, τσιγάρων, πούρων, καλλυντικών, σκαφών, t-shirts και ατσαλιού.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να αποφύγουμε αυτή την κατάσταση, όμως πλέον δεν έχουν άλλη επιλογή από το να απαντήσουμε» δήλωσε η Επίτροπος της Ε.Ε. Cecilia Malmstro. «Είναι πραγματικά γελοίο ότι το ατσάλι από την Ε.Ε. θεωρείται απειλή για την εθνική ασφάλεια των Η.Π.Α. Ως μακροχρόνιοι σύμμαχοι των Η.Π.Α. είμαστε απογοητευμένοι, αλλά όχι έκπληκτοι», συνέχισε η κα. Malmstro.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι ο Trump αποφάσισε πριν λίγο διάστημα να επιβάλει φόρους ύψους 25% στο εισαγόμενο από την Ε.Ε. ατσάλι και 10% στο εισαγόμενο από την Ε.Ε. αλουμίνιο, με τη δικαιολογία ότι προστατεύει την εγχώρια παραγωγή και την ντόπια βιομηχανία έναντι των εξωτερικών απειλών της οικονομίας των Η.Π.Α.

Advertisement