Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρεις μαγευτικές αποδράσεις με το instacar

Ελλάδα 14:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρεις μαγευτικές αποδράσεις με το instacar

ΝΕΑ

Τρεις μαγευτικές αποδράσεις με το instacar

ΝΕΑ

Ταξιδεύουμε σε τρεις από τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς της πατρίδας μας και ανακαλύπτουμε πως το instacar μπορεί να κάνει το όνειρο της απόδρασης μία απλή πραγματικότητα για όλους.

Advertisement
Advertisement

Είμαστε τα ταξίδια μας. Η προσμονή της αναχώρησης, τα σχέδια και οι προσδοκίες, οι νέες εικόνες, οι πρωτόγνωρες εμπειρίες, οι ανοιχτοί ορίζοντες και η έξαψη της ανακάλυψης, όλα αυτά και τόσα ακόμα που συνθέτουν ένα ταξίδι, είναι συνθήκες που μας οδηγούν στην αυτογνωσία. Και σίγουρα σε έναν καλύτερο, πιο πλήρη εαυτό.

Και δεν χρειάζονται μεγάλα ταξίδια για να νιώσεις αυτή την αίσθηση. Αρκούν ακόμα και μερικές μικρές αποδράσεις όπως αυτές που σας προτείνουμε στις γραμμές που ακολουθούν. Μικρές “ανάσες” από την καθημερινότητα, μακριά από τον θόρυβο και τα άγχη της πόλης, εκεί που όλα αποκτούν ένα δικό τους, πιο αργό χρόνο.

Απαραίτητο μέσο για όλα αυτά το αυτοκίνητο και η αίσθηση ελευθερίας που μοιράζει απλόχερα σε όλους. Αυτή την αίσθηση ελευθερίας ενισχύει ακόμα περισσότερο το instacar, προσφέροντας με τις καινοτόμες υπηρεσίες του έναν νέο τρόπο να ζεις και να ονειρεύεσαι τα μικρά και τα μεγάλα ταξίδια.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στο ευέλικτο leasing για ιδιώτες και επιχειρήσεις που προσφέρει το instacar, μπορείς να επιλέξεις το όχημα που ονειρεύεσαι από έναν μεγάλο στόλο εξαιρετικών προτάσεων, και μέσα σε λίγες ημέρες θα βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι του δικού σου αυτοκινήτου.

Χωρίς προκαταβολή, με δυνατότητα αλλαγής οχήματος -ή διακοπής συμβολαίου- όταν και όποτε το θελήσεις, με πλήρεις καλύψεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και μία μόνιμη αίσθηση ελευθερίας να επιλέξεις ανά πάσα στιγμή ότι σε ικανοποιεί με βάση τις αλλαγές που έχουν προκύψει στη ζωή σου και τις νέες επιλογές στο lifestyle σου.

Σήμερα, η υπηρεσία καλύπτει όχι μόνο αυτοκίνητα, αλλά και – μέσω της νέας υπηρεσίας instaride – ηλεκτρικά ποδήλατα, πατίνια και σκούτερ, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στον στόλο του instacar.

Advertisement

Καθώς η άνοιξη είναι ήδη εδώ, οι δικαιολογίες και οι καθυστερήσεις πλέον δεν είναι αρκετές. Μπες στην ιστοσελίδα του instacar, κάνε τα απαραίτητα βήματα (όλες οι διαδικασίες είναι on-line μέσω ειδικής πλατφόρμας χωρίς γραφειοκρατία και ή την εμπλοκή τραπεζών) και μέσα σε λίγες ημέρες θα έχεις το δικό σου αυτοκίνητο για να κάνεις μια από τις διαδρομές που σου προτείνουμε.

Γιατί ένα είναι σίγουρο: καλύτερα να περνάς την ζωή σου δίπλα στο Google Maps και τα σχέδια των ταξιδιών, παρά βυθισμένος σε ένα excel της καθημερινότητας κυνηγώντας τις υποχρεώσεις και όχι την χαρά της απόδρασης.

Advertisement

Πόρος: Ο εστέτ του Σαρωνικού

Μία από τις πιο ιδιαίτερες γωνιές της Ελλάδας, ο Πόρος έχει επάνω του κάτι αρχοντικό και φινετσάτο. Από την πρώτη στιγμή που θα τον αντικρύσεις να ξεπροβάλει κατηφορίζοντας προς τον Γαλατά σε μαγνητίζει, με την αμφιθεατρική διάταξη των αρχοντόσπιτων και τα χρώματα που κυριαρχούν να κρατούν ακόμα και σήμερα την αίγλη μιας άλλης εποχής της Ελλάδας.

Για να φθάσεις εκεί χρειάζεται να οδηγήσεις περίπου 170 χιλιόμετρα σε μία από τις πιο χαρισματικές διαδρομές της χώρας μας. Κάτι που κάναμε και εμείς χρησιμοποιώντας μία εξαιρετική πρόταση από το instacar, ένα αυτοκίνητο προσεγμένο στην εντέλεια και με premium υπογραφή για να απολαύσουμε το ταξίδι όσο γίνεται περισσότερο.

Advertisement

Για να φθάσεις στο νησί είτε να περάσεις απέναντι με τις μικρές βάρκες-ταξί που ξεκινούν από τον Γαλατά, ή να πάρεις μαζί σου το αυτοκίνητο και να ανακαλύψεις και τον άγνωστο Πόρο της άλλης πλευράς, με τα ατελείωτα πευκοδάση και τις μικρές γραφικές παραλίες.

Ο Πόρος αποτελείται από δύο μικρότερα νησιά, την Σφαιρία και την Καλαυρία. Η πόλη πάντως βρίσκεται στον λόφο του πρώτου νησιού, και είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο γραφικούς οικισμούς ολόκληρης της Ελλάδας.

Η περιδιάβαση των στενών είναι μία πραγματική απόλαυση με αναπόφευκτη κατάληξη το ρολόι που βρίσκεται στην κορυφή του οικισμού. Κατασκευάστηκε το 1927 και αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι του νησιού και απαραίτητη στάση, ιδίως την ώρα του ηλιοβασιλέματος όπου η θέα προς τα σπίτια του Πόρου αλλά και την απέναντι ακτή της Πελοποννήσου είναι εκπληκτική.

Πνιγμένος στο χρώμα και την ήρεμη αύρα του Σαρωνικού, ο Πόρος θα σου προσφέρει ατέλειωτες ώρες ηρεμίας και γαλήνης. Το όνομα της “Γαλήνης” έχει και η περίφημη βίλα που βρίσκεται λίγο έξω από τον οικισμό, εκεί που περνούσε τα καλοκαίρια του ο νομπελίστας ποιητής μας ο Γιώργος Σεφέρης, γράφοντας μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του και φιλοξενώντας τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της εποχής του.

Αυτή την κοσμοπολίτικη αύρα την διατηρεί στο ακέραιο ακόμα και σήμερα ο Πόρος. Νιώθεις παντού την ευγένεια του τόπου και την αριστοκρατική του διάσταση, περιδιαβαίνοντας τα όμορφα βαμμένα καλντερίμια με τις λουλουδιασμένες αυλές και τα καλοσυντηρημένα αρχοντικά των ναυτικών.

Ο Πόρος έχει αφομοιώσει πολύ όμορφα τα νέα τουριστικά δεδομένα, καταφέρνει να διατηρεί την ιδιαιτερότητά του και την ίδια στιγμή έχει να προσφέρει ότι ζητήσει ο σύγχρονος επισκέπτης, ιδίως τις εξαιρετικές επιλογές σε φαγητό στα πολλά και πολύ προσεγμένα εστιατόρια και ταβέρνες που βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο.

Για το μπάνιο υπάρχουν μικρές παραλίες γεμάτες εκπλήξεις, όπως το διάσημο Λιμανάκι της Αγάπης, ένας πολύ ρομαντικός όρμος με γαλαζοπράσινα νερά και τα πεύκα να ακουμπούν πάνω στην θάλασσα, ή το Ασκέλι που είναι πιο οργανωμένο και περισσότερο προσαρμοσμένο στα σημερινά δεδομένα με πολλές δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.

 Από τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις ξεχωρίζουν το μικρό αλλά πολύ ενδιαφέρον Αρχαιολογικό Μουσείο, ο Ρωσικός Ναύσταθμος του 1834 και ο Ναός του Ποσειδώνα χαμένος μέσα στην πευκόφυτη πλευρά του νησιού.

Για τους πιο ρομαντικούς, απέναντι από τον Πόρο υπάρχει το Λεμονόδασος, που έγινε διάσημο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Κοσμά Πολίτη, το οποίο αξίζει να επισκεφτείς, έστω και πλέον δεν βρίσκεται στην ακμή του παρελθόντος.

 Σε κάθε περίπτωση ο Πόρος ήταν και παραμένει ο εστέτ του Αργοσαρωνικού, το νησί που εξακολουθεί να κινείται στους ρυθμούς της “Γαλήνης” και των ένδοξων ημερών του παρελθόντος, δείχνοντας τον τρόπο που μπορεί ένας τόπος να μεταλλαχθεί αρμονικά στο σήμερα χωρίς να χάσει την ταυτότητά του.

Φενεός Κορινθίας; Στην ονειρική λίμνη Δόξα

Αυτός ο τόπος ο μικρός ο μέγας, έγραφε ο Ελύτης. Και δεν είναι υπερβολή ούτε άκρατος σωβινισμός να πούμε ότι ζούμε σε έναν από τους πιο χαρισματικούς τόπους του κόσμου. Η πολυσύνθετη Ελλάδα των διαρκών εναλλαγών δεν σταματά στιγμή να σε εκπλήσσει. Και έχει το χάρισμα να μπορεί να βγάζει διαρκώς καινούργιους “άσσους” από το μανίκι του.

Όπως για παράδειγμα αυτό το εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο της λίμνης Δόξα. Σε απόσταση μόλις 170 χιλιομέτρων από την Αθήνα (ούτε δυόμισι ώρες οδήγησης) και έχοντας περάσει μέσα από μία υψηλής αισθητικής διαδρομή που οδηγεί στο οροπέδιο του Φενεού, ανοίγεται μπροστά σου ένα από τα πιο ονειρικά ορεινά τοπία σε όλη την χώρα.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η λίμνη Δόξα είναι μια… δεσποινίδα της ελληνικής φύσης, μόλις τριάντα ετών. Και είναι και ανθρώπινο δημιούργημα, καθώς σχηματίστηκε από το φράγμα που χτίστηκε στην περιοχή για άρδευση του κάμπου του Φενεού.

Όμως η γύρω περιοχή αγκάλιασε με μοναδική αγάπη την ανθρώπινη παρέμβαση, και μέσα σε λίγα χρόνια δημιουργήθηκε ένα απίστευτης ομορφιάς οικοσύστημα. Και ένας νέος τουριστικός προορισμός που χρόνο με τον χρόνο κερδίζει -και δικαιολογημένα- φανατικούς φίλους.

Καλά κρυμμένη ανάμεσα στις ψηλές κορυφές που την αγκαλιάζουν στοργικά, η μικρή αυτή λίμνη σε καλεί να την περιηγηθείς και να αφεθείς στην γοητεία της. Η πεζοπορία του γύρου της λίμνης, μιας απόστασης περίπου 4,5 χιλιομέτρων, είναι ένα must που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις, γεμίζοντας data τις κάρτες των κινητών και τον σκληρό δίσκο της ψυχής σου από τις μοναδικής ομορφιάς εικόνες.

Ιδίως το φθινόπωρο που τα δέντρα αποκτούν την παλέτα του κίτρινου και του κόκκινου, η εμπειρία μιας περιδιάβασης της λίμνης είναι  τόσο δυνατή που θα σου μείνει αξέχαστη. Και θα σε ξαναφέρει ξανά και ξανά στην αγκαλιά της, έχοντας κάθε φορά κάτι καινούργιο να σου δείξει.

Το καθρέφτισμα των βουνών στα ήρεμα νερά της, το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στην λωρίδα γης που εισχωρεί μέσα στην λίμνη, οι ήρεμες ακτές κάτω από τα δέντρα για πικ-νικ ή διανυκτέρευση στην αγκαλιά των άστρων, οι ποικίλες δραστηριότητες (από ιππασία μέχρι ποδήλατο θαλάσσης), θα σε κάνουν να ερωτευθείς αυτή την καρτ-ποστάλ της ελληνικής γης.

Και αν ανέβεις λίγο πιο ψηλά, στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου θα απολαύσεις μία καθηλωτική θέα και το πιο ωραίο γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο που φτιάχνουν οι ίδιοι οι μοναχοί

Με επίκεντρο την λίμνη μπορείς να κάνεις πολλές διαδρομές και βόλτες σε μερικές  πολύ ιδιαίτερες γωνιές της πατρίδας μας. Μπορείς να εξερευνήσεις τα χωριά του Φενεού με τα φημισμένα τοπικά προϊόντα, να αράξεις για καφεδάκι, δροσιά και ντόπια κουζίνα στην πλατεία της Γκούρας, να ταξιδέψεις προς τα Τρίκαλα Κορινθίας μέσα από έναν απίστευτο δασικό δρόμο και να αναζητήσεις την περίφημη αλπική λίμνη Δασίου.

Αν μάλιστα έχεις επιλέξει ένα από τα τετρακίνητα SUV του instacar, τα γύρω βουνά σου δίνουν την ευκαιρία για ατέλειωτες ώρες δράσης και off road περιπέτειας στις πλαγιές της Ζήρειας ή προς τον Χελμό. Όπως και να έχει, μικρός και μέγας ταυτόχρονα ο τόπος μας, βρίσκει στην λίμνη Δόξα την απόλυτη έκφρασή του.

Ελικώνας: Το βουνό των Μουσών και των εκπλήξεων

Αν και δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του star system των Ελληνικών βουνών και ζώντας πάντα στην σκιά του αιώνιου “ζεν πρεμιέ” Παρνασσού, ο Ελικώνας είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό που σε περιμένει να το ανακαλύψεις. Ιδίως αν έχεις επιλέξει μέσα από τον μεγάλο στόλο του instacar ένα από τα πολλά και αξιόλογα SUV που προσφέρονται, έτσι ώστε να φτάσεις στις πιο απόμερες γωνιές του και σε μέρη που θα γεμίσουν με σπάνιες εικόνες τα μάτια σου και το ινσταγκραμικό σου timeline.

Σε απόσταση λιγότερη από δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, ανοίγεται ένας σύνθετος τόπος, γεμάτος όμορφα χωριά, πυκνά ελατοδάση, απίστευτες διαδρομές και απόμερες παραλίες στον Κορινθιακό, κάνοντας τον Ελικώνα μία απόδραση για όλο τον χρόνο και όλη την οικογένεια.

Η πρόσβαση στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι του βουνού γίνεται από την Εθνικό Οδό Αθηνών-Λαμίας, με έξοδο προς την Θήβα και μετά ανάβαση από το χωριό Θίσβη. Από εκεί μία πανέμορφη δαντελένια διαδρομή, με εκπληκτική θέα στην θάλασσα και τις κορυφές της βόρειας Πελοποννήσου, μπαίνουμε στην επικράτεια των δασών και των 14 κορυφών του Ελικώνα.

Περνώντας το πρώτο χωριό, την Αγία Άννα, η διαδρομή ανηφορίζει προς το απόλυτο highlight της βόλταςς, το κουκλίστικο οροπέδιο της Αρβανίτσας. Ένα μικρό επίπεδο άνοιγμα ανάμεσα στις πανύψηλες κορυφές που την περιβάλλουν, με διάσπαρτα λιβάδια στα οποία μπορείς να κάνεις κάθε είδους outdoor δραστηριότητα  ή να απολαύσεις ατέλειωτες ώρες αναψυχής στο καφέ που λειτουργεί εκεί.

Η καλύτερη εποχή για να απολαύσεις την Αρβανίτσα είναι η άνοιξη αν και μια βόλτα Κυριακή με χιόνι και το κατάλληλο αυτοκίνητο από το instacar σε οδηγεί σε ένα περιβάλλον που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι.

Αν καταφέρεις να ξεκολλήσεις από την Αρβανίτσα, ο Ελικώνας προσφέρει άπειρες επιλογές για μία εκδρομή που θα σου μείνει αξέχαστη. Στην συνέχεα της διαδρομής μέσα στο βουνό θα συναντήσεις το κεφαλοχώρι της περιοχής, το Κυριάκι, στο οποίο θα βρουν καταφύγιο τα πεινασμένα στομάχια στις υπερπαραγωγές χοληστερόλης που θα σου ετοιμάσουν οι  ταβέρνες του.

Σε μικρή απόσταση ακολουθεί ένα από τα πιο σημαντικά βυζαντινά προσκυνήματα της χώρας μας, ο Όσιος Λουκάς. Αξίζει έστω και μία φορά να βρεθείς σε αυτό το μοναδικό μνημείο με ιστορία που φθάνει έως τον 10ο αιώνα για να γεμίσεις με δέος μπροστά στην ιερότητα του τόπου αλλά και την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην συντήρησή του.

Δυστυχώς η περσινή φωτιά κατέστρεψε μεγάλο μέρος από τον υπέροχο περιβάλλοντα χώρο και απείλησε σοβαρά και την ίδια την ύπαρξη του μοναστηριού, όμως τελικά, έστω και με κάποιες απώλειες, συνεχίζει να καλείς τους πάντες, σε ένα ταξίδι όχι μόνο στην πίστη αλλά και στην θαυμαστή μεγαλοπρέπεια του ελληνικού τοπίου.

Το καλοκαίρι η βόλτα στον Ελικώνα αποκτά και μία ακόμα διάσταση. Οι παραλίες που εκτείνονται στη ανεκμετάλλευτη και δυσπρόσιτη νότια πλευρά του βουνού είναι από τις πιο άγνωστες και γι’ αυτό παραμένουν ακόμα αγνές και χωρίς την τυπική “βαβούρα” του ελληνικού καλοκαιριού.

Αν έχεις ολοκληρώσει την βόλτα σου στο βουνό και στον καθαρό αέρα, μία κατάβαση σε μία από τις πολλές παραλίες -η πιο διάσημη είναι στο Σαράντη- θα σου δώσει την ευκαιρία να απολαύσεις πεντακάθαρα νερά, ήρεμες ώρες χαλάρωσης δίπλα στα αρμυρίκια και καλό ψάρι στα λίγα αλλά προσεγμένα εστιατόρια και τα μικρά ταβερνάκια που βρίσκονται διάσπαρτα παντού, περιμένοντας να σε εκπλήξουν με το ολόφρεσκο ψάρι τους.

 Όποια εποχή και να επιλέξεις, ο Ελικώνας θα σε περιμένει να σου αποκαλύψει μυστικά και μάγια μιας άγνωστης γωνιάς της Ελλάδας. Εσύ απέχεις μόλις ένα enter στην ιστοσελίδα του instacar. Μην ψάχνεις αλλού, μην αναζητάς δικαιολογίες, εδώ είναι το ταξίδι.