Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τραμπ: Κατασκευάστε τα αυτοκίνητά σας στις ΗΠΑ για να γλιτώσετε δασμούς

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τραμπ: Κατασκευάστε τα αυτοκίνητά σας στις ΗΠΑ για να γλιτώσετε δασμούς

ΝΕΑ

Τραμπ: Κατασκευάστε τα αυτοκίνητά σας στις ΗΠΑ για να γλιτώσετε δασμούς

ΝΕΑ

Εργοστάσια αυτοκινήτων στις ΗΠΑ απαιτεί ο Ντόναλντ Τραμπ από ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να γλιτώσουν τους επιπλέον δασμούς.

Advertisement
Advertisement

Ο Πρόεδρος Τραμπ έδωσε στους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων έναν τρόπο να αποφύγουν την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου λέγοντας ότι μπορούν να αποφύγουν τους επιπλέον δασμούς στα αυτοκίνητά τους εάν τα κατασκευάζουν στις ΗΠΑ!

«Έχουν BMW, έχουν Mercedes, έχουν πολλά πολύ καλά αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ», είπε σε συνέντευξή του ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Advertisement
Advertisement

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα συμφωνούσε σε μηδενικά επίπεδα δασμών σε ορισμένες συναλλαγές με την Ευρώπη, αλλά δεν θα ήταν σε αυτοκίνητα χωρίς αυτή την παραχώρηση.

Επίσης ο Αμερικανός Πρόεδρος ερωτηθείς αν τα ξένα οχήματα αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ αποκρίθηκε «καλά, όχι» αλλά πρόσθεσε: «Αυτό που αποτελεί κίνδυνο εθνικής ασφάλειας είναι ο ισολογισμός μας», αναφερόμενος προφανώς στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ. «Πρέπει να έχουμε έναν ισχυρό ισολογισμό. Διαφορετικά, δεν θα έχουμε εθνική ασφάλεια.»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα προχωρούν και «πιθανόν θα συναφθεί» μια τελική συμφωνία, προσθέτοντας ότι το αίτημά του να διατηρηθούν οι δασμοί σε κινεζικές εισαγωγές για ένα διάστημα δεν σημαίνει ότι υπάρχουν δυσκολίες στις συνομιλίες.

Advertisement

Η κυβέρνηση του Τραμπ βρίσκεται σε εμπορικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα, στο πλαίσιο της ατζέντας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου «Πρώτα η Αμερική». Υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι μεταβαίνουν στο Πεκίνο τις επόμενες ημέρες, ενώ είναι πιθανή και μια σύνοδος κορυφής μεταξύ του Τραμπ και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ για να επικυρωθεί η όποια τελική συμφωνία.

«Η συμφωνία μας προχωρά πολύ καλά. Θα δούμε τι θα συμβεί», δήλωσε αναφορικά με την Κίνα ο Τραμπ σε συνέντευξη στο Fox Business Network. «Νομίζω ότι η συμφωνία πιθανόν θα συναφθεί. Νομίζω ότι τη χρειάζονται επειγόντως»…

Advertisement