Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τουρκικό αεροπλάνο μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα

Ελλάδα 0:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τουρκικό αεροπλάνο μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα

ΝΕΑ

Τουρκικό αεροπλάνο μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα

ΝΕΑ

Οι Τούρκοι παίζουν με τη φωτιά, προκαλώντας με πτήσεις που φθάνουν κοντά στην πρωτεύουσα και μία ανάσα από το θερμό επεισόδιο.

Advertisement
Advertisement

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίσσεται πλέον η κατάσταση στο Αιγαίο, μετά και την απίστευτη κλιμάκωση στην οποία έχει προχωρήσει ο Ερντογάν στις απειλές του εναντίον της χώρας μας.

Πριν ημέρες, οι Τούρκοι προχώρησαν σε μία ακόμα προκλητική κίνηση, με ένα αεροπλάνο του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, να φθάνει σε απόσταση μόλις 50 μιλίων από την Αθήνα.

Το ATR P-72MPA περιφερόταν στο κεντρικό Αιγαίο για πάνω από τέσσερις ώρες (όπως φαίνεται από το itamilradar.com), ευρισκόμενο μέσα στο FIR Αθηνών, αν και απέφυγε προσεκτικά να μπει στον εναέριο χώρο των νησιών.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα το γεγονός αυτό επαναλήφθηκε για δεύτερη φορά χθες, με ένα παρόμοιο αεροπλάνο, το οποίο και αυτό περιφερόταν πάνω από το κεντρικό Αιγαίο για αρκετές ώρες, χωρίς πάντως να πλησιάσει τόσο πολύ την Αθήνα.

Ο πιο προφανής στόχος της “αποστολής” των συγκεκριμένων πτήσεων ήταν να παρακολουθήσει την εξέλιξη της άσκησης “Αργώ” που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο, με ελληνικές και γαλλικές δυνάμεις.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους και φαίνεται να ωθούν τα πράγματα σε ένα θερμό επεισόδιο, στο οποίο θα παρουσιάσουν την ελληνική πλευρά ως υπαίτια για την “πρώτη βολή”.

Χρειάζεται προσοχή και σύνεση και πάνω από όλα γερά νεύρα ώστε να μην πέσει η Ελλάδα στην παγίδα που μεθοδικά στήνει το καθεστώς Ερντογάν.

Advertisement

Και κυρίως να γίνει ξεκάθαρο ότι αν προκύψει οτιδήποτε, οι “βόλτες” πάνω από το Αιγαίο θα θεωρούνται απειλή και θα αντιμετωπίζονται ανάλογα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελλάδα vs Τουρκία: Ποιος κερδίζει;
«Είσαι κλειδωμένος!»: Το σήμα που τρέμουν τα τουρκικά F16 στο Αιγαίο
Ελληνικά Rafale κόντρα σε Ρώσικα Su-35 πάνω από το Αιγαίο;