Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τώρα τα Volvo προειδοποιούν για τροχαίο πριν το τροχαίο…

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τώρα τα Volvo προειδοποιούν για τροχαίο πριν το τροχαίο…

ΝΕΑ

Τώρα τα Volvo προειδοποιούν για τροχαίο πριν το τροχαίο…

ΝΕΑ

Η πρωτοποριακή τεχνολογία Connected Safety εμπλουτίζεται με μία ακόμα σημαντική καινοτομία.

Advertisement
Advertisement

Οδηγείτε σε έναν επαρχιακό δρόμο με στροφές. Είναι αδύνατον να δείτε πέρα από τη μικρή ευθεία μπροστά σας. Ξαφνικά, το Volvo σας σας προειδοποιεί: λίγο πιο κάτω έχει συμβεί ατύχημα.

Καθώς επιβραδύνετε ήρεμα και παίρνετε την επόμενη στροφή, βλέπετε ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο στη λωρίδα σας. Χάρη στην προειδοποίηση, ήσασταν προετοιμασμένοι και μπορέσατε να αντιδράσετε έγκαιρα.

Με το νέο Accident Ahead Alert (Προειδοποίηση για Ατυχήματα στην Πορεία), εισάγεται ακόμη μία πρωτοποριακή λειτουργία στην τεχνολογία Connected Safety για τα αυτοκίνητα Volvo: για πρώτη φορά, τα οχήματα μπορούν να προειδοποιούν τους οδηγούς για ατυχήματα που συμβαίνουν στην πορεία τους, χρησιμοποιώντας απευθείας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από ένα σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας. Το νέο Accident Ahead Alert θα είναι διαθέσιμο σε αυτοκίνητα Volvo στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Δανία.

Advertisement
Advertisement

Με στόχο να βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τις συγκρούσεις και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλείται από ένα ατύχημα στην πορεία τους, η λειτουργία σχεδιάστηκε για να προειδοποιεί αμέσως τον οδηγό για ένα τροχαίο ατύχημα σε απόσταση έως και λίγων εκατοντάδων μέτρων μπροστά του.

Τα δεδομένα για την τοποθεσία παρέχονται από τις εθνικές αρχές που έχουν την ευθύνη της κυκλοφορίας και από συμβατά αυτοκίνητα, ξεκινώντας από άλλα αυτοκίνητα Volvo. Η τεχνολογία Connected Safety, που αποτελεί πρωτιά για τον κλάδο, παρουσιάστηκε το 2016. Χρησιμοποιεί το cloud της Volvo Cars, με βάση δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Επιτρέπει στα αυτοκίνητα της σουηδικής φίρμας να επικοινωνούν μεταξύ τους και προειδοποιεί τους οδηγούς για ολισθηρούς δρόμους και άλλους κινδύνους σε κοντινή απόσταση. Με τον ίδιο τρόπο, οι οδηγοί μπορούν τώρα να προειδοποιούνται για ατυχήματα που έχουν συμβεί στην πορεία τους, όλες τις ώρες της