Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

TOMO από Honda- IED στη Γενεύη

Ελλάδα 14:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

TOMO από Honda- IED στη Γενεύη

ΝΕΑ

TOMO από Honda- IED στη Γενεύη

ΝΕΑ

Ένα προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Honda και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Σχεδίασης με την ονομασία TOMO αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Advertisement
Advertisement

 

Στα Ιαπωνικά, το TOMO σημαίνει «φίλος» και με τον τρόπο αυτό, δίνοντας αυτό το όνομα στο προϊόν της συνεργασίας τους το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδίασης (Instituto Europeo di Design- IED για συντομία) και η Honda, επέλεξαν να γιορτάσουν στη Γενεύη για τη σύμπραξη. Το μοντέλο που μέχρι στιγμής το έχουμε δει μόνο σε κλίμακα περίπου 1:20, στις κανονικές του διαστάσεις θα έχει σχεδόν 4 μέτρα μήκος (3.997 χιλ.), 1,9 πλάτος (1.893 χιλ.) και ύψος 1,6 μ. (1.556 χιλ.) με μεταξόνιο 2.690 χιλ. Από τα σχέδια της σύμπραξης προκύπτει πως το μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και προορίζεται για παραγωγή αν όλα πάνε καλά, από το 2025 και μετά.

Advertisement
Advertisement

Από το μοντέλο σε κλίμακα, μπορούμε να καταλάβουμε πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με ευρύχωρη καμπίνα για τους επιβάτες, στα πρότυπα των MPV και για τη σχεδίασή του χρησιμοποιήθηκαν σκίτσα από φοιτητές του Ινστιτούτου. Για την εμφάνιση του αμαξώματος, το μεγαλύτερο μέρος της σχεδίασης έγινε από τον Ricardo Alejandro Campos Ortega που κατάγεται από το Μεξικό, ενώ ο Ινδός Rudraksh Banerjie φρόντισε για την αισθητική της καμπίνας. Το πρωτότυπο θα είναι έτοιμο σε κανονικό μέγεθος και θα παρουσιαστεί στη Γενεύη τον ερχόμενο Μάρτιο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου που θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 17 του μήνα.