Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το θωρακισμένο Gurkha αναζητά νέο σπίτι…

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το θωρακισμένο Gurkha αναζητά νέο σπίτι…

ΝΕΑ

Το θωρακισμένο Gurkha αναζητά νέο σπίτι…

ΝΕΑ

Παρόλο που η ιδέα της κατοχής ενός τεθωρακισμένου οχήματος ακούγεται παράλογη για τους πολλούς, το Gurkha είναι εδώ προκειμένου να σας αλλάξει μια και καλή γνώμη.

Advertisement
Advertisement

Παραμένει μια ιδιαίτερη αγορά για τέτοιου είδους οχήματα και αν όντως θέλετε ένα τέτοιο, τώρα είναι η ευκαιρία σας, καθώς αυτή η θωρακισμένη δημιουργία διατίθεται στο διαδίκτυο.

Το όχημα που βλέπετε ονομάζεται Gurkha και προέρχεται από τα τεθωρακισμένα οχήματα Terradyne στο Οντάριο του Καναδά. Το όχημα βρίσκεται στην παραγωγή από το 2011 και χρησιμοποιείται από τις αρχές επιβολής του νόμου και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων του Καναδά, της Λιβύης, της Νιγηρίας, του Κατάρ, της Σιγκαπούρης, της Σαουδικής Αραβίας και επιλεγμένων κρατών σε όλες τις ΗΠΑ.

Αυτό το συγκεκριμένο Gurkha είναι ένα μοντέλο του 2012 και όπως όλα τα άλλα, είναι χτισμένο πάνω στο πλαίσιο και το σύστημα μετάδοσης κίνησης του Ford F-550 XL. Τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο ντίζελ κινητήρα 6,7 λίτρων V8 με ισχύ 400 ίππους και ροπή πάνω από 1.000 kgm με τον πωλητή του να δηλώνει πως το συγκεκριμένο Gurkha έχει διανύσει μόνο 6.600 χιλιόμετρα στο οδόμετρο και λιγότερες από 220 ώρες λειτουργίας του κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι το Gurkha έχει αναβαθμιστεί εκτενώς και διαθέτει νέο χρώμα και στρατιωτική επικάλυψη από την Phoenix Coatings. Διαθέτει επίσης τροχούς aftermarket με ελαστικά run-flat και εφοδιάζεται με ανάρτηση μεγάλης διαδρομής Icon. Το γυαλί που χρησιμοποιείται έχει πάχος τουλάχιστον 3 εκατοστά ενώ έχουν δαπανηθεί σχεδόν 10.000 ευρώ για την αναβάθμιση του εσωτερικού, το οποίο περιλαμβάνει τώρα και ένα νέο ηχοσύστημα.

Δεδομένης της φύσης του, το Gurkha διαθέτει επένδυση θωράκισης B7 και σύμφωνα με τον πωλητή, ακόμη και ισχυρά βλήματα δεν του προκαλούν την παραμικρή ζημιά.

Advertisement

Η τιμή κτήσης προσεγγίζει παρακαλώ τα 324.000 ευρώ. Τσάμπα πράμα δηλαδή. Προφανώς όμως τα θωρακισμένα οχήματα που βρίσκονται εν ζωή δεν μπορούν να πωληθούν φθηνότερα. Αυτό το γνωρίζουν καλά και οι επίδοξοι κάτοχοί τους.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Σε δημοπρασία τεθωρακισμένο M4A1 Sherman! (+video)
Στον Έβρο το πρώτο τεθωρακισμένο της ΕΛ.ΑΣ.
H ελληνική πρόταση για στρατιωτικό όχημα