Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Tesla Model 3 υποστηρίζει συνολικά 19 κλειδιά!

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Tesla Model 3 υποστηρίζει συνολικά 19 κλειδιά!

ΝΕΑ

Το Tesla Model 3 υποστηρίζει συνολικά 19 κλειδιά!

ΝΕΑ

Τα δεδομένα στα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν αλλάξει ακόμα και η χρήση των κλειδιών που πλέον είναι είτε κάρτες είτε το κινητό μας τηλέφωνο…

Advertisement
Advertisement

Το νέο Model 3 είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα εδώ και περίπου τρεις μήνες. Διαθέτει νέα σχεδίαση, καλύτερη αεροδυναμική, περισσότερη τεχνολογία ενώ παραμένει ένα… κλασικό Tesla που δεν θυμίζει σε τίποτα κάποιο άλλο αυτοκίνητο.

Αν και πρόκειται για ένα λιτό τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά μοντέλο, οι λειτουργίες αλλά και οι τεχνολογίες που διαθέτει είναι πάρα πολλές και είναι κάτι που χαρακτηρίζει κάθε μοντέλο της αμερικάνικης μάρκας. Στο νέο Model 3 οι άνθρωποι τα Tesla προχώρησαν σε ακόμα περισσότερες καταργήσεις φυσικών διακοπτών και πλέον οι περισσότερες λειτουργίες γίνονται αποκλειστικά και μόνο από την οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα.

Ένα χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι τα κλειδιά που δεν έχουν τη μορφή… κλειδιού η μπρελόκ όπως τα γνωρίζουμε. Στην περίπτωση του Model 3 ο ιδιοκτήτης μπορεί να ανοίξει και να κλείσει το όχημά του με μία κάρτα, σαν αυτές που έχουμε και χρησιμοποιούμε ως… πιστωτικές. Οι κάρτες αυτές επικοινωνούν με το Model 3 μέσω σημάτων ραδιοσυχνοτήτων ταυτοποίησης μικρής εμβέλειας (RFID).

Το τηλέφωνο γίνεται κλειδί

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κλειδί και το κινητό τηλέφωνο το οποίο επικοινωνεί με το όχημα μέσω Bluetooth. Το Phone Key υποστηρίζει αυτόματο κλείδωμα και ξεκλείδωμα, δηλαδή το όχημα αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη όταν πλησιάζει η απομακρύνεται από το αυτοκίνητο.

Να σημειώσουμε πως η κάρτα-κλειδί χρησιμοποιείται για τον “έλεγχο ταυτότητας” του τηλεφώνου προκειμένου να μπορεί να συνεργαστεί με το Model 3 και για την προσθήκη ή κατάργηση άλλων κλειδιών. Σε αντίθεση με το Phone Key, η κάρτα-κλειδί δεν υποστηρίζει το αυτόματο κλείδωμα και ξεκλείδωμα.

Σύμφωνα με την Tesla το νέο Model 3 υποστηρίζει συνολικά 19 κλειδιά, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν τόσο τις κάρτες κλειδιά όσο και Phone Key.