Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το τελευταίο επεισόδιο των… Dukes (+video)

Ελλάδα 17:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το τελευταίο επεισόδιο των… Dukes (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το τελευταίο επεισόδιο των… Dukes (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Σαν σήμερα πριν 37 χρόνια (16 Αυγούστου 1985), προβλήθηκε στις ΗΠΑ το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Dukes of Hazzard (1979-1985).

Advertisement
Advertisement

H θρυλική και βραβευμένη με Emmy σειρά, ήταν Low Budged (χαμηλού κόστους) παραγωγή.

Πολύ πριν οι πλαγιολισθήσεις γίνουν επίσημο άθλημα ένα Dodge Charger γλιστρούσε ελεγχόμενα στο χώμα και μας έκανε να βιαστούμε να μεγαλώσουμε για να πάρουμε δίπλωμα. Κάθε Τετάρτη βράδυ στις 20:00 από την 8η Ιουλίου του 1981 η ΕΡΤ πρόβαλλε τους Dukes ή όπως ονομαζόταν το σήριαλ «The Dukes of Hazzard». Το σενάριο ήθελε την οικογένεια των Dukes σε κάποια επαρχία του αμερικάνικου νότου (Orange County), να είναι ο στόχος του «κακού» και «προύχοντα» της περιοχής, Boss Hogg.

Advertisement
Advertisement

Ο Boss με την βοήθεια του σερίφη Rosco P. Coltrane, προσπαθούσε να διώξει από την περιοχή, τους Dukes.

Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές της σειράς;

Tom Wopat (Luke Duke): Μετά τη δόξα και τα χρήματα που κέρδισε από τους Dukes, δεν έκανε τίποτε άλλο. Εκτός κάποιων guest εμφανίσεων στις σειρές «Η συγγραφέας ντεντέκτιβ» και «Smallville» έχει μια στάσιμη πορεία με αποτυχημένες επιλογές στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο.

Advertisement

John Schneider (Βο Duke): Είναι ίσως ο μόνος από το καστ της σειράς που επανέλαβε μια παρόμοια επιτυχία στην τηλεόραση στη σειρά «Smallville» ως ο πατέρας του Superman.

Catherine Bach (Daisy Duke): Η Catherine Bachman, άρχισε την καριέρα της από το τραγούδι και τη συνέχισε όταν έπεσε η αυλαία.

Advertisement

James Best (Sheriff Rosco P. Coltrane): Ηθοποιός και καθηγητής του θεάτρου και του κινηματογράφου, χρειάστηκε την επιτυχία των Dukes για να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό. Ένας από τους πιο γνωστούς μαθητές του είναι ο Quentin Tarantino.

Denver Pyle (Uncle Jesse Duke): Ο θείος Jesse ήταν μία από τις κλασικές φυσιογνωμίες της σειράς. Πέθανε το 1997 σε ηλικία 77 ετών από καρκίνο. Πρόλαβε και έπαιξε στο Reunion των συντελεστών.

Advertisement

Sorrell Booke (Jefferson Davis «Boss» Hogg): Μπορεί στη σειρά να έκανε τον κακό, η φυσιογνωμία του όμως ήταν από τις πλέον αστείες και αγαπητές στο κοινό. Μιλούσε 5 γλώσσες, είχε στρατιωτική εκπαίδευση και ήταν απίστευτα γυμνασμένος. Για να φαίνεται εύσωμος φορούσε στολή υπέρβαρου. Πέθανε το 1994 σε ηλικία 64 ετών μετά από καρκίνο.

Ο Ben Jones (Cooter): Διατηρεί on line κατάστημα το «Cooters» στο Gatlinburg, στο Tennessee, όπου πουλάει ενθύμια από τη σειρά.

Trivia

  • Ο Tom Wopat (Luke Duke) είπε ψέματα για την ηλικία του (ήταν 18 είπε 24 και έφτιαξε και πλαστά χαρτιά ) για να πάρει το ρόλο.
  • Τα κοντά σορτς που έκαναν διάσημη την Daisy Duke απαγορεύονταν σε κάποιες πολιτείες και για αυτό το λόγο φορούσε πάντα καλσόν.
  • Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων η ομάδα των Stuntdrivers πέτυχε ρεκόρ στα άλματα με ύψος 4,8 μέτρα και μήκος 24,9 μέτρα.
  • Η γνωστή κόρνα του General Lee δεν ήταν στο πλάνο του σκηνοθέτη. Την άκουσε από διερχόμενο όχημα στα γυρίσματα και την ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη του.
  • Ο «General Lee» ήταν ένα Dodge Charger του 1969. Ανάλογα με τα γυρίσματα άλλαζε και κινητήρας με κορυφαίο τον 440 cci (7200 κ.εκ. περίπου) με 440 ίππους. Όταν τα διαθέσιμα αυτοκίνητα καταστράφηκαν χρησιμοποιήθηκαν μοντέλα του 1968.
  • Σε 145 επεισόδια χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 256 (ή 321 σύμφωνα με το CBS).
  • Τη μουσική της σειράς και το τραγούδι των τίτλων αρχής έγραψε και εκτέλεσε Waylon Jennings, ο οποίος θεωρείται ένας από τους διασημότερους κιθαρίστες της country μουσικής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρασία για τους Dukes με τις υπογραφές των πρωταγωνιστών (+video)
Σαν σκηνή από τους Dukes Of Hazzard, ευτυχώς χωρίς σοβαρές απώλειες (+video)
Κι όμως: Όπως το βλέπετε αυτό το Charger πουλήθηκε πολλά!