Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το τελευταίο αντίο στον Niki Lauda

Ελλάδα 13:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το τελευταίο αντίο στον Niki Lauda

ΝΕΑ

Το τελευταίο αντίο στον Niki Lauda

ΝΕΑ

O κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και απλοί φίλοι των αγώνων «αποχαιρέτησαν» τον Niki Lauda, η κηδεία του οποίου έλαβε χώρα στην Βιέννη.

Advertisement
Advertisement

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής «έφυγε» την περασμένη εβδομάδα και το τελευταίο αντίο τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Στην τελετή μίλησαν ο συμπατριώτης του Lauda, Gerhard Berger, o Alain Prost, ο ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια Arnold Schwarzenegger αλλά και ο πρόεδρος της Αυστρίας, Alexander Van der Bellen.

Δύο μεγάλα πορτραίτα του θρύλου της F1 βρίσκονταν στο χώρο της τελετής, με τη σύζυγό του, Birgit, να τοποθετεί το χαρακτηριστικό κόκκινο κράνος του πάνω στο φέρετρο.

Advertisement
Advertisement

Παρόντες από τη… δεύτερη οικογένειά του, αυτή της F1, ήταν οι Toto Wolff, Lewis Hamilton και Valtteri Bottas από την ομάδα Formula 1 της Mercedes αλλά και σύσσωμος ο ανταγωνισμός: Helmut Marko, Christian Horner, Mattia Binotto, Gunther Steiner, Claire Williams, Otmar Szafnauer, George Russell, Zak Brown, Andreas Seild.

Advertisement

Εκεί ήταν ακόμα πολλοί βετεράνοι οδηγοί, όπως ο Arturo Merzario που ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έβγαλαν τον Lauda από τη φλεγόμενη Ferrari του στο τρομακτικό ατύχημα του 1976 αλλά και οι Nico Rosberg, Nigel Mansell, Sir Jackie Stewart, David Coulthard, Nico Rosberg κ.α.

Advertisement

Άλλες προσωπικότητες από το χώρο των αγώνων που είπαν το ύστατο χαίρε ήταν ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού Jean Todt, ο CEO της F1 Chase Carey, ο αγωνιστικός διευθυντής του σπορ Ross Brawn αλλά και παλιοί γνώριμοι όπως οι Stefano Domenicali και Luca di Montezemolo.

Εκεί ήταν ακόμα εκπρόσωποι άλλων σπορ όπως ο θρύλος του τέννις Boris Becker αλλά και ο άνθρωπος που ενσάρκωσε τον Lauda στην κινηματογραφική ταινία «Rush», ο Daniel Bruhl.