Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Suzuki Jimny και σε cabrio version

Ελλάδα 23:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Suzuki Jimny και σε cabrio version

ΝΕΑ

Το Suzuki Jimny και σε cabrio version

ΝΕΑ

Όπως είναι γνωστό, η Suzuki παρουσίασε και επίσημα την τέταρτη γενιά του σκληροτράχηλου μοντέλου Jimny, αποκλειστικά σε τρίθυρο αμάξωμα. Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi Design, μας δείχνει τώρα τη δική του ψηφιακά επεξεργασμένη πρόταση για την cabrio έκδοση του ιαπωνικού αυτοκινήτου, που πιθανότατα να μας απασχολήσει στο απώτερο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Καταρχήν να υπενθυμίσουμε, ότι το προηγούμενο Jimny cabrio, κατασκευαζόταν για μία δεκαετία (1999-2009) στο εργοστάσιο της Santana Motors στην Ισπανία. Μετά την διάλυση της συγκεκριμένης εταιρείας, η ανοιχτή έκδοση αποτέλεσε παρελθόν στη γκάμα της Suzuki, με την ίδια να μην αναφέρει τίποτα σε ότι αφορά την ύπαρξη μία αντίστοιχης έκδοσης για τη νέα γενιά Jimny.

2018-suzuki-jimny-convertible-masterfully-rendered_9-chariatis-530

Παρατηρώντας το Jimny cabrio, δεν υπάρχει κάτι που να το διαφοροποιεί από την κλειστή έκδοση, παρά μόνο η απουσία της μεταλλικής οροφής και η ύπαρξη της απαραίτητης μπάρας για την προστασία των επιβατών, σε περίπτωση ανατροπής του οχήματος. Σε ότι αφορά την κλειστή έκδοση, το νέο Suzuki Jimny, που ήδη κυκλοφορεί στην ιαπωνική αγορά, θα βασίζεται σε ένα ξεχωριστό πλαίσιο τύπου σκάλας, προσφέροντας μεγαλύτερη αντοχή σε σκληρή χρήση, ενώ σχεδιαστικά συνεχίζει να διαθέτει έντονες γωνίες και ακμές. Διατηρεί επίσης την φιλοσοφία της κατ’επιλογήν τετρακίνησης με κοντές σχέσεις, που εξασφαλίζει τις μεγάλες δυνατότητές του σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Advertisement

2018-suzuki-jimny-convertible-masterfully-rendered_2-chariatis-640

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τα μηχανικά σύνολα με τα οποία θα εφοδιάζεται το νέο Jimny, αν και πιθανολογείται ότι θα φορά τον ατμοσφαιρικό 1,2 λίτρων και τον υπερτροφοδοτούμενο 1,0 BoosterJet.

Advertisement