Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Subaru WRX STI κάνει ρεκόρ στη Transfagarasan (video)

Ελλάδα 1:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Subaru WRX STI κάνει ρεκόρ στη Transfagarasan (video)

ΝΕΑ

Το Subaru WRX STI κάνει ρεκόρ στη Transfagarasan (video)

ΝΕΑ

Για άλλη μια φορά η Subaru με το WRX  STI και οδηγό τον Mark Higgins μας προσφέρει μια γερή δόση αδρεναλίνης καθώς βάζει στο στόχαστρο την διάσημη διαδρομή του Transfagarasan.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Mark Higgins και το Subaru WRX STI επιχειρούν κάτι άκρως θεαματικό. Έχουμε απολαύσει το δίδυμο σε αντίστοιχες προσπάθειες καταγραφής ρεκόρ στο Isle Of Man, στο Nurburgring, στο Goodwood και όχι μόνο, και τώρα είναι η σειρά για κάτι αντίστοιχα δύσκολο και εντυπωσιακό καθώς στο στόχαστρο μπήκε η Transfagarasan.

Για πολλούς η διάσημη διαδρομή στη Ρουμανία θεωρείται μια από τις καλύτερες οδηγικά διαδρομές που υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πρόκειται όμως και για μια από τις πιο απαιτητικές διαδρομές για τον οδηγό και το αυτοκίνητο. Με μήκος σχεδόν 84 χιλιομέτρων η διαδρομή έχει συνολικά 688 στροφές και υψομετρική διαφορά μεταξύ αρχής και τέλους που φθάνει τα 1.6 χιλιόμετρα. Φυσικά διαθέτει κάθε είδους, ακτίνας και διάρκειας στροφές ενώ η ποιότητα του οδοστρώματος έχει αμέτρητες αλλαγές καθώς κυμαίνεται από τσιμέντο έως άσφαλτο εξαιρετικής ποιότητας. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις πολλές εναλλαγές του καιρού που συμβαίνουν σε μια τόσο μεγάλη απόσταση και με τέτοια υψομετρική διακύμανση.

subaru-time-attack-romania45654harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Στόχος του εγχειρήματος ήταν να καταγραφεί ένας χρόνο ρεκόρ και γι’αυτό ο Higgins χρησιμοποίησε για ακόμα μια φορά το αναβαθμισμένο από την Prodrive Subaru WRX STI αγωνιστικών προδιαγραφών με 600 ίππους. Βέβαια για την περίσταση δεν έλειψαν κάποιες ειδικές τροποποιήσεις όπως για παράδειγμα η προσθήκη ενός επιπλέον δοχείου καυσίμου λόγω της μεγάλης διάρκειας της διαδρομής ενώ το κιβώτιο απέκτησε μια αρκετά πιο μακριά 1η σχέση ειδικά για τις πολλές φουρκέτες της Transfagarasan.

subaru-time-attack-romania45654harpi640

Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα ο Higgins, με την καθοδήγηση και του πολύπειρου Ουαλού συνοδηγού Darren Garrod, κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή των 83,5 χιλιομέτρων σε μόλις 40:58,08 που είναι και ο ταχύτερος χρόνος που έχει καταγραφεί σε αυτή. Παρακολουθείστε λοιπόν κάποιες άκρως εντυπωσιακές σκηνές από το εγχείρημα.