Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το σύστημα Varioflex στο Skoda Karoq

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σύστημα Varioflex στο Skoda Karoq

ΝΕΑ

Το σύστημα Varioflex στο Skoda Karoq

ΝΕΑ

Η παράδοση της Skoda στην άριστη εκμετάλλευση των χώρων βρίσκει εφαρμογή και στο νέο Skoda Karoq.

Advertisement
Advertisement

 

Μία λεπτομέρεια, την οποία πολλοί κατασκευαστές δεν αναφέρουν, στην περιγραφή του εσωτερικού ή στα χαρακτηριστικά του οχήματός τους, είναι η εκμετάλλευση του εσωτερικού χώρου. Μπορεί οι προδιαγραφές να δείχνουν πως ένα μοντέλο μεγάλωσε σε χώρους, όμως στην πράξη, οι επιπλέον διαστάσεις, να μην είναι αξιοποιήσιμες αλλά ούτε και χρήσιμες. Χρειάζεται πολύ μελέτη αλλά και εμπειρία σε θέματα αξιοποίησης χώρων ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον η τάση των αυτοκινητοβιομηχανιών και της αγοράς να θέλουν αυτοκίνητα με περισσότερο compact διαστάσεις αλλά με δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερα άτομα (φυσικά με τις αποσκευές τους) κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Οι μηχανικοί της Skoda αντιμετώπισαν την πρόκληση του compact αμαξώματος στο Karoq παίζοντας τόσο με τις διαστάσεις και εφαρμόζοντας την λύση του συστήματος VarioFlex. Βλέποντας τα πράγματα από την αρχή, το κόμπακτ SUV έχει μήκος 4.382 χιλιοστά, πλάτος 1.841 χιλιοστά και ύψος 1.603 χιλιοστά.

Advertisement

Η αύξηση των διαστάσεων είναι προς όφελος των επιβατών, με το μεγάλο μεταξόνιο των 2.638 χιλιοστών να παρέχει μια ένδειξη για την ιδιαίτερα άνετη σχεδίαση του εσωτερικού με τους γενναιόδωρους χώρους.

Advertisement

Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 521 λίτρων με τα πίσω καθίσματα στην κανονική τους θέση. Με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.630 λίτρα. Εδώ το σύστημα VarioFlex έχει βασικό ρόλο, καθώς σε συνδυασμό με αυτά, η χωρητικότητα είναι μεταβαλλόμενη και εκτείνεται από τα 479 έως και τα 588 λίτρα.

Το σύστημα VarioFlex αποτελείται από τρία ανεξάρτητα καθίσματα, που μπορούν να ρυθμιστούν ή και να αφαιρεθούν πλήρως τα καθένα μεμονωμένα -στην περίπτωση αυτή το SUV μετατρέπεται σε βαν με μια μέγιστη χωρητικότητα 1.810 λίτρων.

Advertisement