Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το SCG 003C στην Γενεύη

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το SCG 003C στην Γενεύη

ΝΕΑ

Το SCG 003C στην Γενεύη

ΝΕΑ

Αν είσαι ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζίτες στην Αμερική, τότε μπορείς να έχεις ότι επιθυμείς σε συσκευασία Enzo!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Ξεκινώντας από τα βασικά να πούμε πως πίσω από τα αρχικά SCG βρίσκονται οι λέξεις «Scuderia Cameron Glickenhaus». Φυσικά, την πρώτη λέξη την αναγνωρίζετε, αλλά οι επόμενες δύο προέρχονται από την ονομασία του γνωστού Αμερικανού τραπεζίτη που πριν από μερικά χρόνια είχε αποκτήσει την one-off Ferrari P4/5. Τώρα, ο κ. Glickenhaus μας απασχολεί ξανά με το νέο SCG 003 που προέρχεται από την ίδια ομάδα που εξέλιξε την P4/5 χρησιμοποιώντας ως βάση την Enzo.

Advertisement
Advertisement

Θα υπάρξουν δύο εκδόσεις (003S από το Stradale και 003C από το Competizione για την πίστα) οι οποίες εξοπλίζονται με V6 της Honda χωρητικότητας 3,5 lt με διπλά turbo και ισχύ στα 530 PS στις 6.800 rpm. Η ροπή φτάνει τα 71,4 kgm, το απόβαρο είναι στα 1.350 kg με κατανομή βάρους 49/51, η ανάρτηση είναι πλήρως ρυθμιζόμενη ενώ η εμφάνιση παραπέμπει σε μονοθέσιο της F1 με έντονες καταβολές και από αγωνιστικό των LMP1/LMP2.

Η πρεμιέρα της έκδοσης δρόμου του SCG 003 θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης, ενώ η αγωνιστική θα δώσει το παρόν στις 24 Ώρες του Nürburgring. Όσο για την τιμή πώλησης, προφανώς και δεν ενδιαφέρει κανένα, εκτός και αν διαθέτετε επταψήφιο μπάτζετ. Μία ενδεικτική τιμή είναι περίπου από 2,2 εκατομμύρια ευρώ για την έκδοση δρόμου!

Advertisement

Advertisement