Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο Tesla Model S πάτησε Ευρώπη!

Ελλάδα 2:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο Tesla Model S πάτησε Ευρώπη!

ΝΕΑ

Το πρώτο Tesla Model S πάτησε Ευρώπη!

ΝΕΑ

Ο Φρέντρικ Χόγκε, Πρόεδρος της Bellona – μίας περιβαλλοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με έδρα το Όσλο – είναι ο πρώτος ιδιοκτήτης του ηλεκτρικού Model S στην Ευρώπη. Για να γιορτάσει μάλιστα την παραλαβή του νέου του ηλεκτρικού αυτοκινήτου έκανε ένα ταξίδι 2.000 km από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας ως την πόλη Νόρντκαπ, στο βόρειο άκρο της χώρας.

Advertisement
Advertisement

Το γεγονός ότι το πρώτο Model S επί ευρωπαϊκού εδάφους κυκλοφορεί στη Νορβηγία δεν είναι τυχαίο. Η σκανδιναβική χώρα έχει την πιο… φιλική αντιμετώπιση προς τα αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων, απαλλάσσοντάς τα πλήρως από ΦΠΑ και λοιπούς φόρους. Σε αντίθεση με τα συμβατικά οχήματα, στα οποία επιβάλλονται ιδιαίτερα υψηλοί φόροι. Έτσι, στη Νορβηγία το Model S (με τιμή προ φόρων 60.000 ευρώ) κοστίζει περίπου όσο το Golf GTI.

Το Model S είναι ένα premium πεντάθυρο sedan μηδενικών ρύπων. Με μήκος σχεδόν 5 m, προσφέρει πλούσιους χώρους για 5 ενήλικες επιβάτες, ενώ προαιρετικά προσφέρει στο χώρο των αποσκευών και δύο καθίσματα με αντίθετη φορά για τη μεταφορά παιδιών. Δεν εισάγεται στην Ευρώπη με τη βασική μπαταρία των 40 kWh, αλλά με τις μεγαλύτερες 60 και 85 kWh (η πρώτη εκ των δύο υπάρχει και στο αυτοκίνητο του Χόγκε).

Η αυτονομία του μπορεί να αγγίξει τα 500 km, η τελική ταχύτητα να ξεπεράσει τα 200 km/h, ενώ για την επιτάχυνση 0-100 km/h χρειάζεται κάτω από 6 sec. Η sport έκδοση ονομάζεται Performance, διαθέτει τη μπαταρία των 85 kWh, ηλεκτροκινητήρα ισχύος 421 PS, φθάνει τα 100 km/h σε 4,6 sec και σε τελική ταχύτητα τα 212 km/h. Η τιμή της ορίζεται  στα 80.600 ευρώ (πάντα χωρίς ΦΠΑ).[nggallery id=2889]

Advertisement
Advertisement