Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο ηλεκτρικό Lexus θα είναι μικρό χάτσμπακ

Ελλάδα 17:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πρώτο ηλεκτρικό Lexus θα είναι μικρό χάτσμπακ

ΝΕΑ

Το πρώτο ηλεκτρικό Lexus θα είναι μικρό χάτσμπακ

ΝΕΑ

Η αναμενόμενη από καιρό είσοδο της Lexus στην ηλεκτροκίνηση θα γίνει με ένα μικρό χάτσμπακ που θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στην έκθεση του Τόκυο.

Advertisement
Advertisement

Πληθαίνουν οι φήμες πως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Lexus θα διαφέρει σημαντικά από όσα έχουμε δει έως σήμερα από την πολυτελή ιαπωνική εταιρία καθώς θα πρόκειται για ένα μικρό αυτοκίνητο – πιθανότατα χάτσμπακ – με κυρίως αστικό χαρακτήρα.

Αν και ακόμα δεν είναι γνωστή κάποια σχετική ονομασία, το πρωτότυπο του Lexus EV αναμένεται να παρουσιαστεί στην προσεχή έκθεση του Τόκυο. Οι πληροφορίες μιλούν για ένα μοντέλο με ιδιαίτερα φουτουριστικό σχεδιαστικό αλλά και τεχνολογικό αποτύπωμα. Το νέο μοντέλο θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα που εξελίσσεται ήδη ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα και η οποία θα χρησιμοποιείται τόσο από την Lexus όσο και από την Toyota. Θυμίζουμε πως οι δύο εταιρίες έχουν ανακοινώσει την έλευση 10 αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2025.

Advertisement
Advertisement

Αν και η ηλεκτροκίνηση διαφέρει σημαντικά από την υβριδική τεχνολογία είναι δεδομένο πως οι τεχνικοί του ιαπωνικού ομίλου θα αξιοποιήσουν στο έπακρο την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει επάνω στην ηλεκτρική μηχανολογία από την ανάπτυξη των υβριδικών μονάδων για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Μεταξύ άλλων η Lexus ερευνά την εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων οι οποίοι θα είναι ενσωματωμένοι στους τροχούς αν και ο αντιπρόεδρος της Lexus, Koji Sato, έχει ξεκαθαρίσει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία χρειάζεται ακόμα αρκετό διάστημα για να τελειοποιηθεί.

Σε ότι αφορά την αισθητική του ηλεκτρικού μοντέλου ο επικεφαλής σχεδιασμού, Koichi Suga, σε δηλώσεις του έχει αναφέρει πως ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το τελικό σχέδιο αλλά πάντως το αποτέλεσμα θα έχει ένα σημαντικά διαφορετικό ύφος από τα συμβατικά μοντέλα. Πάντως ξεκαθάρισε πως και τα ηλεκτρικά μοντέλα θα έχουν την χαρακτηριστική μεγάλη εισαγωγή αέρα στην μάσκα που συνοδεύει τα σύγχρονα Lexus.

Παράλληλα βέβαια η Lexus έχει στα σχέδιά της την επένδυση στα υβριδικά μοντέλα καθώς και στην τεχνολογία των κυψελών υδρογόνου ενώ ο κύριος όγκος των μελλοντικών μοντέλων θα εντάσσονται στην πιο δημοφιλή κατηγορία των SUC/crossover.

Advertisement

 

Advertisement