Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο Honda Civic Type R ήρθε στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει;

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο Honda Civic Type R ήρθε στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει;

ΝΕΑ

Το πρώτο Honda Civic Type R ήρθε στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει;

ΝΕΑ

Άργησε αλλά ήρθε και στην Ελλάδα η τελευταία γενιά του Type R. Υποδεχτήκαμε το ένα και μοναδικό που έχει έρθει μέχρι στιγμής και βρίσκεται στα logistics…

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι πως το περιμέναμε καιρό. Ο λόγος για το τελευταίας γενιάς Honda Civic Type R το οποίο έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία των ιαπωνικών αυτοκινήτων. Για… αρχή έκανε την εμφάνισή του μόλις ένα αυτοκίνητο καθώς ο αριθμός των type R που θα εισαχθούν και θα διατεθούν ως καινούργια στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένος, γεγονός που οφείλεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και στις εκπομπές ρύπων.

Ήδη το πρώτο καινούργιο Type R βρίσκεται στον τελωνειακό χώρο των logistics της Ferst και όπως μπορείτε να δείτε από τις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto, πρόκειται για ένα λευκό Civic με κόκκινο εσωτερικό. Το εν λόγω είναι το πιο ισχυρό Type R στην ιστορία της μάρκας και βασίζεται στην 11η γενιά του Civic.

Βγάζει μάτι η αεροτομή…

Εξωτερικά διαθέτει μεγάλους αεραγωγούς, αεροδυναμικά βοηθήματα, 19άρες ζάντες, τρεις απολήξεις εξάτμισης και μία τεράστια αεροτομή που δεν βρίσκεται στο πίσω μέρος μόνο για ομορφιά αλλά για να παράγει τόση κάθετη δύναμη, όση χρειάζεται για να κρατιέται στο δρόμο το αυτοκίνητο όταν κινείται ακόμα και με 275 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό οδηγός και συνοδηγός θα απολαύσουν τα μπάκετ καθίσματα ενώ θα έχουν στο οπτικό τους πεδίο μία οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Το κιβώτιο είναι μηχανικό 6 σχέσεων ενώ πάνω στο πλαστικό χωροδικτύωμα που υπάρχει στο κεντρικό ταμπλό συναντούμε και τον αριθμό παραγωγής του μοντέλου.

Επιδόσεις…

Το μηχανικό σύνολο του ιαπωνικού σπορ μοντέλου έχει χωρητικότητα 2.0 λίτρα, αποδίδει 329 ίππους και 420Nm ροπή.

Στη γλώσσα των αριθμών και των επιδόσεων, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 275 χλμ./ώρα. Να σημειώσουμε πως η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς.

Πόσοι είναι οι φόροι;

Advertisement

Η τιμή του Type R στην Ελλάδα αγγίζει σχεδόν τα 79.000 ευρώ και αυτό οφείλεται στην πολύ ψηλή φορολογία που φτάνει τα 31.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η τιμή εισαγωγής είναι στα 48.000 ευρώ, το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης φτάνει σχεδόν στα 19.000 ευρώ ενώ το ΦΠΑ στα 12.000 ευρώ.

Advertisement